Top 5 stille gaming muizen

Gaming muis | PrijsKrijger

Voor een ultieme game-ervaring moet het belang van een goede muis niet onderschat worden. De invloed op je reactiesnelheid, de aanwezigheid van extra stille knoppen voor shortcut acties en niet te vergeten een flitsend visueel uiterlijk dragen allemaal bij aan het genot dat gamen heet.

Niets is echter zo vervelend als een muis die veel lawaai maakt, hoe goed hij verder ook is uitgerust. Wat je daarom wil hebben is een stille gaming muis.

Wij zetten hier de top 5 stille gaming muizen voor je op een rij met de bijbehorende voor- en nadelen, specificaties en de prijsklasse. Aan het einde maken we de balans op: welke stille muis is de must-have van dit moment?

Direct naar >

GamesGames

Steelseries Rival 3 RGB stille gaming muis

Steelseries Rival 3 RGB | Gaming Muis | PrijsKrijger

In de gemiddelde prijsklasse valt de Rival 3 RGB op door zijn goede prestaties, hyper duurzame materiaal (hoogwaardig polymeer) en de hoogkwalitatieve prisma verlichting. Bovendien is de levensduur van 60 miljoen klikken een opvallende feature aan deze muis.

Deze stille gaming muis is dankzij de lange levensduur en het ergonomisch ontwerp zeer comfortabel voor lange gamesessies. De muis zit aan een kabel van 1,8 meter en is dus niet draadloos. Ook bezit de muis 5 programmeerbare knoppen om je shortcut-voorkeuren helemaal te customizen.

Verder is hij geschikt voor een Windows besturingssysteem. Het opvallendste aan deze muis is natuurlijk het RGB-systeem, speciaal ontworpen in samenwerking met fabrikant PixArt. Goed voor een prachtige dynamische weergave met 16,8 miljoen kleuren.

De muis beschikt over een TrueMove Core optische 8500 DPI sensor, 300 IPS en 35G acceleratie. Met de gratis software service Steelseries Moments leg je bovendien je meest epische game-momenten meteen vast.

 

Voordelen:

 1. Optische TrueMove Core 8500 DPI sensor met 1-op-1 tracking.
 2. Uitstekende prijs-kwaliteit verhouding.
 3. RGB-systeem voor mooie dynamische verlichting.

 

Nadelen:

 1. Niet draadloos.
 2. Alleen geschikt voor Windows besturingssysteem.
 3. Niet oplaadbaar.

Razer Naga X stille gaming muis

Razer Naga X | Gaming Muis | PrijsKrijger

De Razer Naga X is de next level stille gaming muis. Met maar liefst 16 programmeerbare knoppen is deze muis helemaal in te stellen naar je persoonlijke voorkeuren. Het lichtgewicht en ergonomisch ontwerp zorgt voor een comfortabele game-ervaring die je prestaties uiteraard ten goede komen. Met een reactietijd van 0,2 ms en een levensduur tot 17 miljoen klikken kun je helemaal los gaan in jouw favoriete games.

Deze gaming muis beschikt over een optische sensor met 18.000 DPI waardoor je bewegingen zeer nauwkeurig worden opgepikt en uitgevoerd. Met het RGB lichtsysteem kun je bovendien jouw voorkeuren instellen op en je game-ervaring helemaal afmaken. Dit Razer Chroma RGB-systeem met 16 miljoen kleuren is geïntegreerd in meer dan 150 games.

De muis is bedraad, maar met de Razer Speed Flex kabel voorkom je de meeste weerstand en zijn je bewegingen nog steeds vloeiend en snel.

Behalve de specificaties verdient deze muis ook nog een speciale benoeming van het uiterlijk. Het matzwart met heldergroene accenten wordt prachtig gecomplimenteerd met een gestroomlijnd ontwerp.

 

Voordelen:

 1. Maar liefst 16 programmeerbare knoppen.
 2. Optische 5G sensor met 18.000 DPI.
 3. Razer Chroma RGB systeem.

 

Nadelen:

 1. Niet draadloos.
 2. Alleen geschikt voor Windows besturingssysteem.
 3. Zeer gevoelig, dus ook voor eventueel misklikken.
GamesGames

Steelseries Aerox 3 Draadloze stille gaming muis

Steelseries Aerox 3 Draadloos | Gaming Muis | PrijsKrijger

De stille draadloze Aerox 3 gaming muis is er één om te checken. Uitgeroepen tot de Techtesters Editors Choice is deze muis in zijn prijsklasse een interessante.

Deze stille gaming muis beschikt over tal van snufjes. Zo is hij Dual Wireless bestaande uit 2.4 GHz en Bluetooth 5.0 verbinding, zorgt de Aqua Barrier niet alleen voor waterbestendigheid maar ook bescherming tegen stof, vuile en olie en heeft hij een accuduur van 200 uur. Het opladen gaat bovendien snel met vanaf 40 uur binnen 15 minuten bruikbaar opgeladen, dus je hoeft niet lang te onderbreken als de batterij leeg is.

De TrueMove Air optische gaming sensor met 18000 DPI, 400 IPS en 40 G optische sensor zorgt voor een razendsnelle precisie die natuurlijk gewenst is tijdens het gamen. Deze stille gaming muis is bovendien een echte lichtgewicht van 66 gram én geschikt voor zowel Windows als Mac OS.

 

Voordelen:

 1. 18.000 DPI TrueMove Air optische sensor.
 2. Accuduur van 200 uur.
 3. Quantum 2.0 (Dual) Wireless.

 

Nadelen:

 1. Luidruchtig op een harde muismat (een zachte muismat is de oplossing).
 2. Klein van stuk.
 3. Geen batterijniveau indicator.

Steelseries Rival 5 stille gaming muis

Steelseries Rival 5 | Gaming Muis | PrijsKrijger

De Rival 5 optische stille gaming muis is er één met een uitgebreide omschrijving en een hoop mogelijkheden, zeker binnen zijn prijsklasse. Om te beginnen bestaat de muis uit zorgvuldig gekozen componenten die bijdragen aan een maximale duurzaamheid.

De levensduur is goed voor maar liefst 80 miljoen klikken dankzij Golden Micro IP54-schakelaars, waarmee hij qua levensduur met kop en schouders boven andere muizen uitsteekt. De Brilliant PrismaSync-verlichting met 10 verschillende zones van 16,8 miljoen kleuren is te koppelen aan andere Steelseries producten en draagt bij aan het visuele aspect van de game-ervaring.

Op deze gaming muis zitten 9 programmeerbare knoppen, precies aan te passen naar jouw shortcut voorkeuren. Het ergonomische lichtgewicht ontwerp zorgt er bovendien voor dat je comfortabel en voor langere periodes ongestoord kunt gamen.

 

Voordelen:

 1. Uitstekende prijs-kwaliteit verhouding.
 2. 9 programmeerbare knoppen.
 3. Levensduur van 80 miljoen klikken.

 

Nadelen:

 1. Niet draadloos.
 2. Geen duimsteun.
 3. Wat klein van stuk.
GamesGames

Steelseries Aerox 3 stille gaming muis

Steelseries Aerox 3 | Gaming Muis | PrijsKrijger

Wanneer de Aerox 3 draadloze muis je iets te duur is, is de bedrade versie en zeer goed alternatief. Deze stille gaming muis beschikt behalve een Super Mesh USB-C-kabel, over een TrueMove Core gaming sensor met 8500 DPI, 300 IPS en 35G optische sensor, speciaal ontwikkeld in samenwerking met PixArt.

De PTFE geleiders zorgen voor een probleemloze soepele beweging over je muismat en deze muis is uitgerust met een Aqua Barrier, beschermend tegen niet alleen water, maar ook vuil, stof en olie.

Deze gaming muis heeft verder een uniek laag gewicht van 57 gram en is te koppelen aan de gratis software service van Steelseries Moments. Hiermee deel je online meteen je beste game-moves.

Dit product is van binnen en buiten ergonomisch ontworpen voor een maximale duurzaamheid en een comfortabele game-ervaring.

 

Voordelen:

 1. Super Mesh USB-C-kabel.
 2. TrueMove Core met 8500 DPI, 300 IPS en 35G optische sensor.
 3. PFTE geleiders.

 

Nadelen:

 1. Niet draadloos.
 2. Kabel kan ongewenst ontkoppelen.
 3. Klikgeluid kan wat hard zijn.
GamesGames

Wat is de beste stille gaming muis?

Van deze 5 muizen zijn er eigenlijk twee winnaars. De eerste is wat ons betreft de Aerox 3 draadloos. Duidelijk met zorg en aandacht ontworpen ontbreekt het deze stille gaming muis aan weinig. Niet voor niets is deze muis ook uitgeroepen tot de TechTesters Editors Choice. Met deze muis heb je een zeer betrouwbaar en uitgebreid gaming device te pakken. Het feit dat dit een draadloze gaming muis is maakt dat deze met stip op nummer 1 is uitgekomen.

De reden dat we een tweede winnaar uitroepen is vanwege de prijs.

Wanneer de Aerox 3 je net wat te prijzig is, heb je een uitstekende winnaar in de Rival 5. Toch de luxe van de 18.000 DPI en 9 programmeerbare knoppen, maar voor een iets schappelijker prijsje. Deze muis is niet draadloos, maar met de Mesh-kabel van zacht microvezel kom je toch prima voor de dag. Bovendien heeft deze muis een opvallende levensduur van maar liefst 80 miljoen klikken. Bijna drie keer zoveel als de gemiddelde andere stille gaming muis.

We hopen je met deze blog wat meer inzicht te hebben gegeven in de ontwikkelingen op gebied van stille gaming muizen. De twee toppers hebben we er voor je uitgepikt, maar uiteindelijk gaat het natuurlijk om jouw unieke voorkeuren. Elke gaming muis heeft daarin zijn voor- en nadelen en die staan hier in ieder geval vast mooi op een rij.

Rest ons niets anders dan je heel veel game-plezier te wensen én je er nog even op te wijzen dat je voor meer informatie altijd contact op kunt nemen!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn

Gerelateerde blogs

Gaming muis | PrijsKrijger
Gaming muis

Top 5 bedrade gaming muizen

Informatica-puristen zullen je vertellen dat niets kan tippen aan een bedrade gaming muis als het gaat om betrouwbaarheid en prestaties. Zelfs esports-professionals zijn het erover

Lees verder »
Gaming muis | PrijsKrijger
Gaming muis

Top 5 beste trust gaming muizen

Het Europese merk Trust staat vooral bekend om zijn goedkope pc-accessoires een aantal minder interessante producten. Trust Gaming is echter allesbehalve saai en brengt producten

Lees verder »
Gaming muis | PrijsKrijger
Gaming muis

Top 5 draadloze gaming muizen

Wil jij snel je tegenstander verslaan of accuraat reageren op acties in een game? Dan is een goede draadloze gaming muis essentieel. Zeker wanneer online

Lees verder »