Het beste gaming toetsenbord van 2021

Gaming toetsenbord | PrijsKrijger

De populariteit van games blijft groeien. De nieuwe generatie (online) games zien er levensecht uit en staan garant voor urenlang gameplezier. 

De fanatieke gamer laat geen kans onbenut om zijn prestaties te verbeteren. Hij gaat op zoek naar de snelste game computer, een scherpe monitor, comfortabele gamestoel en speciale gaming muis. 

Een gaming toetsenbord mag in dit rijtje niet ontbreken. Met een gaming toetsenbord zal de game ervaring en de eigen prestaties zeker verbeteren. 

Welke gaming toetsenborden zijn in 2021 als beste getest, wat zijn de voordelen en verschillen tussen de verschillende modellen.

Direct naar >

GamesGames

Steelseries Apex Pro gaming toetsenbord

Steelseries apex pro | Gaming toetsenbord | PrijsKrijger

De Steelseries Apex Pro is een mechanisch toetsenbord die is voorzien van magnetische sensoren. Hierdoor is de responstijd nog sneller dan bij gaming toetsenborden zonder magnetische sensoren.

Dit maakt het een uitstekend toetsenbord voor de (semi) professionele gamer. De gevoeligheid is per toets in te stellen waardoor je het toetsenbord volledig naar eigen wens kan configureren.

Met 1 druk op de knop, in combinatie met een metalen roller, zijn vele instelling razendsnel in realtime aan te passen. 5 instellingen zijn eenvoudig onboard op te slaan en te gebruiken bij een game naar wens.

Door zijn mogelijkheden is het toetsenbord geschikt voor shooters, action-, MMO-, en RPG-games. De individuele toetsen zijn 100 miljoen keer te gebruiken waardoor je jarenlang gebruik kan maken van het toetsenbord.

 

Voordelen:

 1. Aanslag individuele toetsen in te stellen tussen de 0,4 en 3,6 mm.
 2. Mogelijkheid om 5 verschillende profielen op te slaan.
 3. Stevige aluminium behuizing.

 

Nadelen:

 1. Stevig geprijsd.
 2. Verlichting is alleen in te stellen met bijbehorende software.
 3. Heeft geen numeriek blok om snel cijfers aan te slaan.

Logitech G213 gaming toetsenbord

Logitech g213 | Gaming toetsenbord | PrijsKrijger

De Logitech G213 is een vriendelijk geprijsde, allround gaming toetsenbord die zowel geschikt is voor games als voor dagelijks gebruik. De toetsen reageren wel 4 maal sneller dan een traditioneel toetsenbord.

Door gebruik te maken van anti-ghosting zijn meerdere toetsen gelijktijdig te gebruiken. Voorzien van een ingebouwde polssteun en instelbare voetjes is het toetsenbord naar eigen voorkeur in te stellen.

5 afzonderlijke verlichting zones zijn softwarematig aan te passen. Extra mediatoetsen maken het mogelijk om met 1 druk op de knop muziek en video’s af te spelen of te dempen.

Sla je favoriete instellingen eenvoudig op waardoor het toetsenbord ook op een andere computer kan worden aangesloten zonder de instellingen te verliezen. Deze gaming toetsenbord is bedraad en heeft hierdoor een betrouwbare verbinding met de PC.

 

Voordelen:

 1. Slaat instellingen op via
 2. Logitech Gaming Software.
  Prima prijs/kwaliteitverhouding.
 3. Veel instellingen voor verlichting toetsen.

 

Nadelen:

 1. Geen mechanische toetsen.
 2. Toetsen maken hoorbaar geluid.
 3. Toetsen niet individueel maar per groep instelbaar.
GamesGames

Corsair k55 RGB gaming toetsenbord

De Corsair K55 RGB is een verlicht en bedraad gaming toetsenbord die is voorzien van 6 extra macro knoppen met verlichting. De Windows-toets is heel slim uitgeschakeld waardoor je tijdens het gamen niet per ongeluk het bureaublad activeert.

4 verlichte zones, een instelbare hellingshoek plus een afneembare polssteun zorgen ervoor dat deze gaming toetsenbord langdurig en in het donker kan worden gebruikt. De functie anti-ghosting zorgt ervoor dat de gamer meerdere toetsen gelijktijdig kan gebruiken zonder aan snelheid te verliezen.

Speciale media knoppen laten je verschillende functies bedienen zonder de game te onderbreken. Het toetsenbord is stil in gebruik en door een bedrade aansluiting super betrouwbaar.

 

Voordelen:

 1. Voorzien van 6 extra functietoetsen.
 2. Goede bouwkwaliteit met mooie uitstraling.
 3. Plug & play.

 

Nadelen:

 1. Geen mechanische toetsen.
 2. Corsair iCUE software nodig om instellingen aan te passen.
 3. Geen Nederlandstalige handleiding.

Corsair K63 gaming toetsenbord

Corsair k63 | Gaming toetsenbord | PrijsKrijger

De Corsair K63 Cherry MX Red is een QWERTY gaming toetsenbord met een opvallende rode toetsverlichting. Handige multimediatoetsen maken het mogelijk om het volume van muziek of de game aan te passen zonder de game te onderbreken

Dit model is voorzien van een mechanisch toetsenbord waardoor de input razendsnel zal worden geregistreerd. Een voordeel voor games waarbij snelheid het verschil is tussen winst of verlies.

De toegepaste anti-ghosting maakt het mogelijk om tot 15 toetsen gelijktijdig te gebruiken. Alle denkbare combinaties kunnen hierdoor gelijktijdig plaatsvinden.

Deze gaming toetsenbord is compact gebouwd. Hierdoor is het toetsenbord geschikt om eenvoudig mee te nemen, en voor gamers met beperkte ruimte voor hun monitor.

 

Voordelen:

 1. Goede prijs voor een mechanisch toetsenbord.
 2. Compact model is eenvoudig mee te nemen.
 3. Anti-ghosting tot 15 gelijktijdige aanslagen.

 

Nadelen:

 1. Achtergrondverlichting is alleen in rood mogelijk.
 2. Beschikt niet over numeriek toetsenblok.
 3. Polssteun niet standaard, is wel los te koop.
GamesGames

Corsair K68 gaming toetsenbord

Corsair k68 | Gaming toetsenbord | PrijsKrijger

De Corsair K68 is een mechanisch QWERTY gaming toetsenbord die is voorzien van snel reagerende mechanische toetsen. De toetsen en de rode verlichting is naar persoonlijke voorkeur aan te passen door gebruik te maken van de Corsair CUE Software.

Bijzonder aan dit gaming toetsenbord is de IP32 certificering. Dit geeft aan dat het toetsenbord bestand is tegen water en stof. Dit is mogelijk door het gebruik van een extra siliconenlaag. Als in de hitte van de strijd je glas cola over het toetsenbord omvalt, dan zal deze gaming toetsenbord gewoon blijven werken.

Door de bedrade uitvoering beschikt het toetsenbord over betrouwbare dataoverdracht. Ook de robuuste bouw is een garantie voor jarenlang gebruik.

 

Voordelen:

 1. Bestand tegen morsen van vloeistof.
 2. Afneembare polssteun.
 3. De toetsen reageren razendsnel.

 

Nadelen:

 1. De verlichting van de toetsen is alleen mogelijk in de kleur rood.
 2. De toetsen kunnen voor sommigen gebruikers wat hoog liggen.
 3. Toetsen maken hoorbaar geluid.

Logitech G613 gaming toetsenbord

De Logitech G613 heeft de uitstraling van een gewoon toetsenbord. 6 extra functietoetsen aan de linkerkant laten zien dat het een echte gaming toetsenbord is.

Slechts enkele toetsen zijn verlicht, maar wel naar voorkeur in te stellen. Door de slimme indeling en prima bouwkwaliteit werkt deze gaming toetsenbord in de praktijk erg prettig.

De toetsen met een levensduur van 70 miljoen aanslagen werken al bij een input van 1,5 mm. Hierdoor reageert de gaming toetsenbord razendsnel op ieder commando.

Het is een draadloos toetsenbord die werkt via 2 AA batterijen. Volgens opgave van de fabrikant zou dit voldoende moeten zijn om 18 maanden lang te gamen.

 

Voordelen:

 1. Stevig gebouwd en voelt prettig zwaar aan.
 2. Ergonomisch gebouwd met goed geplaatste functie toetsen.
 3. Programmeerbare toetsen voor games en dagelijks gebruik.


Nadelen:

 1. De gaming toetsenbord werkt via 2 AA batterijen.
 2. Verlichting slecht bij enkele toetsen mogelijk.
 3. Geen scrollwiel om het volume aan te passen.
GamesGames

Steelseries Apex 5 gaming toetsenbord

Steelseries apex 5 | Gaming toetsenbord | PrijsKrijger

De Steelseries Apex 5 is voorzien van een hybride mechanisch gaming toetsenbord. Deze techniek combineert de kwaliteit van soepele membraan toetsen met de duurzaamheid en snelheid van mechanische toetsen.

Fabrikanten gebruiken deze techniek om de prijs van een gaming toetsenbord laag te houden, maar toch een toetsenbord te fabriceren met een snelle reactietijd. Deze gaming toetsenbord is bedraad en heeft de mogelijkheid om per toets dynamische verlichting naar eigen voorkeur in te stellen.

Anti-ghosting maakt het mogelijk om zonder snelheidsverlies meerdere toetsen gelijktijdig te bedienen. Beweeg en schiet gelijktijdig zonder milliseconde aan snelheidsverlies.

Het gaming toetsenbord beschikt over een aluminium behuizing en is stevig gebouwd. Een magnetisch polssteun laat de gamer urenlang genieten zonder dat de pols onnodig vermoeid raakt.

 

Voordelen:

 1. Toetsen voelen prettig aan.
 2. Voorzien van een polssteun.
 3. Stevig gebouwd en voorzien van een aluminium frame.

 

Nadelen:

 1. Software voor instellen van verlichting moet apart worden downloaden.
 2. Gevoelig voor vuil. (Maar eenvoudig schoon te maken).
 3. Geen volledig mechanisch toetsenbord.

Steelseries Apex 3 gaming toetsenbord

Steelseries apex 3 | Gaming toetsenbord | PrijsKrijger

De Steelseries Apex 3 is de goedkoopste variant van de Apex serie. Toch doet dit niets af aan de kwaliteit van deze gaming toetsenbord. De toetsen zijn in gebruik fluisterstil en gaan ruim 20 miljoen aanslagen mee.

Daarnaast is het toetsenbord door een extra siliconenlaag IP32 gecertificeerd waterbestendig. Hierdoor zal het toetsenbord gewoon blijven werken als het in aanraking komt met vloeistof.

De verlichting van de gaming toetsenbord is naar eigen voorkeur in maximaal 10 zones in te delen. Het toetsenbord is bedraad en voorzien van een magnetisch polssteun.

 

Voordelen:

 1. Bestand tegen schade door gemorste vloeistof.
 2. Zeer stil in gebruik.
 3. Inclusief magnetische polssteun voor extra game comfort.

 

Nadelen:

 1. Software eerst downloaden om verlichting aan te passen.
 2. Geen mechanische toetsen.
 3. Toetsen liggen voor sommige gebruikers wat hoog.
GamesGames

Steelseries Apex 7 gaming toetsenbord

Steelseries apex 7 | Gaming toetsenbord | PrijsKrijger

De Steelseries Apex 7 is een gaming toetsenbord voor de serieuze gamer. Stevig gebouw op een aluminium frame is het een prettig bedienbaar toetsenbord waarbij de functieknoppen op logische plaatsen zijn geplaatst.

De mechanische toetsen met een levensduur van 50 miljoen toetsaanslagen reageren razendsnel op iedere input waardoor je altijd optimaal zal reageren. Via een OLED Smart Display zijn de instellingen eenvoudig te veranderen zonder het spel te onderbreken.

Het is mogelijk om 5 verschillende instellingen in de gaming toetsenbord op te slaan. Hierdoor verander je eenvoudig de instelling bij een ander spel.

Extra handig is de mogelijkheid om zelf te bepalen aan welke kant het snoer het toetsenbord verlaat. Hierdoor zal het snoer nooit onnodig in de weg liggen. De achtergrondverlichting is in verschillende zones zelf te bepalen.

 

Voordelen:

 1. Stevige bouwkwaliteit.
 2. OLED smart display
 3. 5 instellingen opslaan in het toetsenbord.

 

Nadelen:

 1. Verlichting blijft branden als de PC uitstaat.
 2. Geen numerieke toetsen aanwezig.
 3. Geen print screen button.

Hyperx Alloy Origins Core gaming toetsenbord

Hyperx alloy origins core | Gaming toetsenbord | PrijsKrijger

De Hyperx Alloy Origins Core is mechanische gaming toetsenbord met een ultracompact uiterlijk. Behalve razendsnel in gebruik dus ook geschikt om eenvoudig mee te nemen en te gebruiken op plaatsen met beperkte ruimte naast de muis.

Door de volledige aluminium behuizing blijft het toetsenbord je op snelheid de toetsen gebruikt goed op zijn plaats. Het is mogelijk om 3 instellingen in de gaming toetsenbord op te slaan via het onboard geheugen. Hierdoor kies je snel de gewenste settings voor verschillende games.

Het toetsenbord is 100% anti-ghosting waardoor meerdere toetsen gelijktijdig kunnen worden gebruikt en er geen sprake zal zijn van tijdverlies voordat de game op de aanslag reageert.

De toetsenbord pootjes zijn in 3 standen te gebruiken. Achtergrondverlichting van de toetsen zijn individueel naar wens in te stellen via een app uit de Windows store.

 

Voordelen:

 1. Compact en stevig gebouwd.
 2. 3 instellingen onboard op te slaan.
 3. 100% anti-ghosting.

 

Nadelen:

 1. Instelling verlichting alleen mogelijk via app in Microsoft store.
 2. Niet voorzien van een polssteun.
 3. Geen numerieke toetsen aanwezig.
GamesGames

Wat is een gaming toetsenbord?

Bij gaming draait alles om snelheid en precisie. Traditioneel zijn toetsenborden voorzien van membraan toetsen. Deze toetsen moet je helemaal indrukken omdat ze anders de aanslag niet registreren.

Voor serieuze gamers zijn dit soort toetsen niet optimaal. Bij een mechanisch toetsenbord heeft iedere toets een eigen schakelaar waardoor de toets sneller op een aanslag reageert.  

Hierdoor krijgt de gamer meer controle en gevoel over zijn handelingen. Tenslotte zijn er half-mechanische toetsenborden verkrijgbaar die de voordelen van de membraan- en de mechanische toetsenbord met elkaar combineren. 

Een gaming toetsenborden is vaak voorzien van extra rijen knoppen en functies. Deze knoppen zijn naar keuze in te stellen waardoor het toetsenbord geheel naar eigen voorkeur zal werken.

Daarnaast zijn er full-size exemplaren en tournament edition toetsenborden. Deze laatste modellen zijn klein, draadloos en eenvoudig mee te nemen. 

Veel gaming muizen zijn voorzien van achtergrondverlichting. Dit is belangrijk als je in het donker een game gaat spelen. De toetsen blijven zichtbaar en zijn ook in het donker snel te gebruiken.

Sommige gaming toetsenborden bieden de mogelijkheid om bepaalde toetsencombinaties een eigen kleur te geven. Hierdoor zal je nooit meer per ongeluk de verkeerde toets aanslaan.

Hoe kies je het beste gaming toetsenbord?

In Nederland is het QWERTY toetsenbord het meest gangbare model. Dit toetsenbord is voorzien van Nederlandse leestekens. 

Er zijn modellen verkrijgbaar met een US- of UK-layout, waarbij de US variant is voorzien van grote enter- en shift toetsen. In België beschikken de gangbare toetsenborden over de AZERTY indeling. Hou hier dus rekening mee als je een toetsenbord gaat aanschaffen. 

Tijdens het gamen is het soms nodig om meerdere toetsen gelijktijdig in te drukken die dan ook gelijktijdig reageren. Gaming toetsenborden met deze mogelijkheid zijn voorzien van de zogenaamde anti-ghosting en is het als voorbeeld mogelijk om diagonaal te bewegen en gelijktijdig je wapens te bedienen zonder enige snelheid te verliezen. 

Draadloze gaming toetsenborden werken via een bluetooth verbinding. Ze geven veel bewegingsvrijheid, maar moeten wel regelmatig worden opgeladen. De input van een bedraad exemplaar is altijd betrouwbaar, maar geeft bedrading op het bureau dat soms in de weg kan gaan zitten.

Voor welk gaming toetsenbord ga jij?

Het kiezen van een gaming toetsenbord die past bij de eigen wensen is afhankelijk van verschillende factoren. Het beschikbare budget is daarbij soms een beperkende factor al loont het soms de moeite om even door te sparen voor de gaming toetsenbord van jouw dromen.

Het begint met de keuze voor een membraan of een mechanisch toetsenbord waarbij de eerste goedkoper zijn en de tweede sneller op input reageren. Speel je vooral first person shooters dan wil je het snelste toetsenbord omdat reactietijd bepalend kan zijn voor leven of dood.

Ben je meer een liefhebber van role playing games waarbij snelheid minder belangrijk is, dan volstaat mogelijk een membraan gaming toetsenbord. Het kan dan wel handig zijn als het toetsenbord extra functieknoppen heeft waardoor je meer acties onder een toets kan voorprogrammeren.

Een goed gaming toetsenbord heeft de mogelijkheid om meerdere settings onboard op te slaan. Hierdoor kan je met een eenvoudige druk op de knop de settings aanpassen als je een ander spel gaat spelen.

Sommige toetsenborden zijn plug and play, maar voor optimaal gebruik zijn de verschillende knoppen naar keuze te configureren. Dit is ook het geval voor de verlichting van de toetsen die soms per zone en soms per individuele knop zijn in te stellen.

Behalve de kleur en het hoeveelheid licht zijn sommige toetsenborden in staat om kleur te koppelen aan een actie waardoor je als het ware over een extra sensor zal beschikken. Het is ook prettig om media-instelling in real time te kunnen aanpassen zonder dat je de game moet pauzeren.

Een gaming toetsenbord van de huidige generatie moet wel zijn voorzien van anti-ghosting. Hierdoor zijn meerdere toetsen gelijktijdig te gebruiken zonder dat er snelheidsverlies optreed. Het verschil zit hem tegenwoordig met name in de hoeveelheid toetsen die je gelijktijdig kan gebruiken.

Er is keuze uit toetsenborden met een normaal formaat of juist in een kleiner formaat, de zogenaamde formaat tournament edition. Deze zijn eenvoudig mee te nemen en nemen bovendien weinig ruimte in beslag. Let er wel op dat het toetsenbord stevig is gebouwd omdat je tijdens het gamen ook fanatiek de toetsen zal gebruiken.

Tenslotte is er keuze uit een bedraad of een draadloos model. De laatste werken op batterijen die soms moeten worden vervangen of opgeladen. Bedrade modellen zijn betrouwbaar, maar het snoer kan de muis soms in de weg zitten.

Het zijn heel veel opties, maar het geeft de speler wel de vrijheid om een gaming toetsenbord te kopen die helemaal past bij de eigen wens. Met zoveel aanbod en verschillen zal er altijd een geschikt toetsenbord verkrijgbaar zijn.

Heb je vragen of kom je er zelf even niet uit? Onze medewerkers staan altijd klaar voor een vakkundig en eerlijk advies.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn

Gerelateerde blogs

Gaming muis | PrijsKrijger
Gaming muis

Top 5 bedrade gaming muizen

Informatica-puristen zullen je vertellen dat niets kan tippen aan een bedrade gaming muis als het gaat om betrouwbaarheid en prestaties. Zelfs esports-professionals zijn het erover

Lees verder »
Gaming muis | PrijsKrijger
Gaming muis

Top 5 stille gaming muizen

Voor een ultieme game-ervaring moet het belang van een goede muis niet onderschat worden. De invloed op je reactiesnelheid, de aanwezigheid van extra stille knoppen

Lees verder »
Gaming muis | PrijsKrijger
Gaming muis

Top 5 beste trust gaming muizen

Het Europese merk Trust staat vooral bekend om zijn goedkope pc-accessoires een aantal minder interessante producten. Trust Gaming is echter allesbehalve saai en brengt producten

Lees verder »