De beste gaming muis van 2021

Gaming muis | PrijsKrijger

Online gaming is enorm populair en voor vele gamers is het meer dan een serieuze hobby. Het is zeker prima mogelijk om met een gewone muis de strijd aan te gaan, maar ga je op zoek naar de beste prestaties dan zal een speciale gaming muis zeker je skills en scores verbeteren.

Een game computer kost tegenwoordig al snel €1000, dus waarom zal je dan besparen op een professionele gaming muis die je geheel naar eigen wens kan instellen en bovendien razendsnel reageert op iedere input. Eenmaal in aanraking gekomen met een (semi) professionele gaming muis zal je nooit meer een basis muis willen gebruiken tijdens jou gamesessies.

Naast alle onderstaande specificaties van gaming muizen is het belangrijk om even stil te staan bij de verschillende soorten grip die gamers gebruiken. het gaat hierbij om de Palm-, Claw- en Fingertip-grip.

Bij een palm-grip rust de muis tegen de palm van je hand en gebruik de gehele vinger om de je de linker en rechter muisknop te bedienen. Dit is de manier waarop de meeste (beginnende) gamers hun muis gebruiken.

Bij de fingertip grip ligt de muis niet tegen de handpalm aan. De linker en rechter muisknop worden met de punt van de vinger ingedrukt. Dit maakt de reactietijd sneller en nauwkeuriger.

De claw grip is een compromis tussen deze twee soorten. De muis rust gedeeltelijk op de palm van je hand, maar op zo’n manier dat de knoppen wel met de vingertoppen kunnen worden ingedrukt.

Een gaming muis zal voor de gamer een verlengstuk zijn van zijn arm. Het is daarom belangrijk dat de muis perfect je de hand moet passen en alle knoppen snel en eenvoudig te bedienen zijn. 

Een gaming muis beschikt altijd over de mogelijkheid om de knoppen naar wens te programmeren en heeft vaak de optie om de reactiesnelheid naar keuze aan te passen. Sommige exemplaren bieden zelfs de mogelijkheid om het gewicht van de muis in te stellen waardoor je de muis volledig aanpast naar de eigen voorkeur. 

Bij een gaming muis is er zowel keuze uit bedrade als draadloze exemplaren. De voorkeur is persoonlijk, kies je voor betrouwbare bedrading of voor meer bewegingsvrijheid bij een draadloos exemplaar

Soms kom je de term polling rate tegen. De polling rate van een gaming muis geeft de snelheid aan waarmee de muis input zoekt en deze registreert. Hoe hoger de polling, hoe vaker de muis zoekt en hoe sneller de muis reageert. Polling rate wordt aangegeven in Hertz (Hz). Bij gaming muizen is er meestal sprake van een polling rate van 250, 500 of 1000 Hz.

De keuze van de juiste gaming muis hangt vaak samen met het soort spel dat gespeeld gaat worden. Sommige speltype beschikken nu eenmaal over meer oproepbare functies dan andere spelsoorten.

Naast de standaard rechter- en linker muisknop zal een gamer met de voorkeur voor First Person Shooters minstens over 2 extra knoppen willen beschikken om snel van wapens te wisselen of een granaat te kunnen werpen. Liefhebbers van Role Playing Games (RPG) hebben baat bij minstens 4 extra knoppen waardoor veel items direct beschikbaar zijn in plaats van het nodig is om een menu te openen. 

Natuurlijk past de gaming muis perfect in je hand, zijn de functies van de knoppen eenvoudig te programmeren, is de cursor naar wens aan te passen en reageert de muis accuraat op iedere beweging. Hiervoor is de afkorting DPI (dots per inch) van belang. Hoe hoger je deze instelt, hoe gevoeliger de gaming muis zal reageren.

De richtlijn bij de aanschaf van gaming muizen is de 60% regel. Bij de meeste mensen zijn de handen tweemaal langer dan dat ze breed zijn.

Hoe meer de lengte en breedte van de gaming muis 60% van de lengte en breedte van je handen heeft, hoe groter de kans dat de muis fijn in je hand zal liggen.

Sommige gaming muizen zien er prachtig uit en zijn soms voorzien van led-verlichting. Hoewel het oog ook wat wil is dit niet het belangrijkste als je een gaming muis gaat uitkiezen. Toch kan het zeer handig zijn als de kleuren wat zeggen over het spelverloop en de gamer door de verlichting tijdig waarschuwen.

Direct naar >

Logitech g502 Hero

Logitech G 502 Hero | Gaming Muis | PrijsKrijger

De Logitech g502 Hero is een betaalbare allround gaming muis met voldoende opties voor de fanatieke gamer. De muis ligt zeer prettig in de hand en beschikt over maar liefst 11 knoppen waarvan de functie naar eigen keuze is aan te passen. 

Hiervoor maak je gebruik van de beproefde en betrouwbare Logitech gaming muis software. De sensor is instelbaar tussen de 200 en 12000 DPI, waardoor de sensor zeer accuraat werkt en de gamer zeer precies kan richten. 

Het gewicht is zelf eenvoudig te veranderen door kleine gewichten toe te voegen of te verwijderen.Door te kiezen uit een van de 16,8 miljoen kleuren krijgt deze gaming muis de uitstraling die bij jou past.  

Door alle instellingen en aanpassingen is de Logitech g502 hero een gaming muis die precies doet wat een fanatieke gamer van een gaming muis verwacht. 

 

Voordelen:

 1. 11 programmeerbare knoppen.
 2. DPI instelbaar tussen 200 en 12000.
 3. Uitstekende prijs-kwaliteit verhouding.

 

Nadelen:

 1. Geen linkshandige uitvoering.
 2. Sniper knop lastig bereikbaar met korte vingers.
 3. Geen ondersteuning pink en ringvinger.

Razer Deathadder Elite

Razer DeathAdder Elite | Gaming Muis | PrijsKrijger

Deze Razer gaming muis is zeer geschikt voor de liefhebbers van shooters zoals Call of Duty of Fortnite. Door twee knoppen aan de zijkant van de muis wissel je namelijk zeer snel zonder afleiding van wapens. 

In totaal zijn er 7 verschillende programmeerbare knoppen beschikbaar. Deze zijn vrij aan te passen via de Razer Synapse 3 software. 

De gaming muis is bedraad waardoor er altijd een stabiele verbinding zal zijn. Het is een optische muis die werkt met lichtbundels en is geschikt om op alle soorten muismatten te gebruiken. 

Bij deze gaming muis kies je voor een lage DPI voor extra veel precisie, of juist voor een hoge DPI voor meer snelheid tijdens het gamen. 

 

Voordelen:

 1. Stabiele verbinding door bedrading.
 2. Je kunt de DPI instellingen naar wens instellen.
 3. 7 knoppen vrij instelbaar.

 

Nadelen:

 1. Verplicht inloggen met Razer software.
 2. Geen linkshandige gaming muis.
 3. Te weinig knoppen beschikbaar voor Massive Multiplayer Online.

Logitech g402

Logitech G402 | Gaming Muis | PrijsKrijger

De Logitech g402 is een plug en play game muis die je met Logitech gaming muis software geheel naar eigen wens kan instellen. 8 programmeerbare knoppen zorgen ervoor dat verschillende game opties altijd binnen handbereik zijn. 

De gaming muis is voorzien van een ARM-processor waarmee je verschillende game profielen kan opslaan en de muis razendsnel op iedere beweging op input reageert. Deze game muis geeft de mogelijkheid om 4 DPI instellingen tijdens de game te veranderen.

Deze flexibiliteit geeft de gamer veel voordelen. Ga in gevecht met 250 DPI en breng jezelf met 1 klik in veiligheid met 4000 DPI. 

Door 1 milliseconde reactiesnelheid worden alle bewegingen met de hoogst mogelijke snelheid door het spel geregistreerd. gemaakt van materialen met een lage wrijving waardoor de gaming muis comfortabele aanvoelt. 

 

Voordelen:

 1. Klassieke G400s-vorm met rubberen grips.
 2. Verander de DPI razendsnel tijdens de game.
 3. Betrouwbare Logitech software.

 

Nadelen:

 1. Gewicht niet instelbaar.
 2. Geen extra knop onder de muiswiel.
 3. Niet voor linker hand.

Steelseries Rival 600

SteelSeries Rival 600 | Gaming Muis | PrijsKrijger

De Steelseries Rival 600 is een gaming muis voor de (semi) professionele gamer. De muis ziet er prachtig uit en ligt door het ergonomisch ontwerp uitstekend in de hand. 

Plaats maximaal 8 gewichten van 4 gram achter de zijpanelen voor een optimale gewichtsbepaling. Hierdoor ligt de gaming muis altijd gebalanceerd in de hand. 

Deze gaming muis beschikt over een sensor voor een razendsnelle reactie en een extra diepte sensor die reageert als je de muis even optilt. 3 duimknoppen zorgen ervoor dat je razendsnel de juiste functie kan gebruiken. 

De DPI is instelbaar tot maximaal 12000. Dit geeft de muis een uitstekende reactietijd, vooral op momenten dat snelheid in de game belangrijk is. 

 

Voordelen:

 1. Links en rechtshandig te gebruiken.
 2. Dubbele sensoren voor extra precisie. 
 3. Aangepast zwaartepunt met 256 configuraties.

 

Nadelen:

 1. Hoge prijs.
 2. Niet geschikt voor kleine handen.
 3. Externe software noodzakelijk om verlichting in te stellen.

Razer Mamba Elite

Razer Mamba Elite | Gaming Muis | PrijsKrijger

De Razer Mamba Elite is een draadloze gaming muis en een geliefde muis voor liefhebbers van First Person Shooters. Met een instelling tot 16.000 DPI reageert de muis razendsnel op iedere beweging. 

9 programmeerbare knoppen zijn naar keuze te configureren door gebruik te maken van de Razer gaming software. Een ingebouwd geheugen voor verschillende game-instellingen worden opslag in de cloud en zijn eenvoudig als gewenste game instelling te laden. 

De scroll knop is met rubber bekleed en is gemaakt om 50.000 keer mee te kunnen klikken. 20 verlichtings zones zijn zo ontworpen dat ze functionele informatie geven tijdens het gamen over bijvoorbeeld de gezondheid, uithoudingsvermogen of de nog beschikbare hoeveelheid munitie. 

 

Voordelen:

 1. Voorzien van 2 sensoren.
 2. Draadloos dus veel bewegingsruimte.
 3. Knoppen zijn logisch geplaatst. 

 

Nadelen:

 1. Relatief duur.
 2. Niet de eenvoudigste muis voor beginnende gamers.
 3. Rechtshandig ontwerp.

Razer Naga Trinity

Rzer Naga Trinity | Gaming Muis | PrijsKrijger

De Razer Naga Trinity is de gaming muis met de meeste beschikbare knoppen. maar liefst 17 verschillende knoppen geven de speler de ultieme vrijheid om de gaming muis volledig naar eigen wens te configureren. 

Dit maakt de muis geschikt voor vele game genres en is met name uitstekend geschikt voor MMO games zoals World of Warcraft, Skyrim en Final Fantasy. De gevoelige optische sensor heeft de muis een maximale DPI van 16000 waardoor deze zeer snel alle commando’s uitvoert.  

Deze gaming muis is stevig gebouwd en heeft door de verlichting een fraaie en sportieve uitstraling. Door middel van magneten zijn 3 verschillende zijstukken te gebruiken waardoor de muis altijd optimaal in de hand zal liggen. 

 

Voordelen:

 1. Maar liefst 17 programmeerbare knoppen.
 2. DPI tot 16000 instelbaar.
 3. Stabiele verbinding door bedrading.

 

Nadelen:

 1. Software verplicht registreren voor gebruik.
 2. Wat zwaar voor First Person Shooters.
 3. Gewicht niet instelbaar. 

Steelseries Rival 310

SteelSeries Rival 310 | Gaming Muis | PrijsKrijger

De Steelseries Rival 310 is met 90 gram een lichtgewicht tussen de beste gaming muizen. Voorzien van de gevoelige TrueMove 3 sensor met maximaal 12000 DPI is deze gaming muis geschikt voor de beste e-sports prestaties. 

De instellingen zijn eenvoudig op te slaan en te gebruiken zonder hulp van externe software. De grip is gemaakt van siliconen en is hierdoor slijtvast en een garantie voor jarenlang gebruik. 

De trigger knop is gemaakt om zeker 50 miljoen keer te kunnen gebruiken. 6 programmeerbare knoppen maken de muis zeer geschikt voor het spelen van first person shooters. Schakel tijdens het spel razendsnel tussen 2 vooraf ingestelde DPI waarden. 

De verlichting van de game muis reageert op de acties tijdens het gamen. Kleuren geven bijvoorbeeld aan wanneer je munitie opraakt, je gezondheid laag is of als de cooldowns bijna zijn afgelopen.  

 

Voordelen:

 1. Lichtgewicht en ergonomisch ontwerp.
 2. Eenvoudig in gebruik.
 3. Goede prijs-kwaliteitsverhouding. 

 

Nadelen:

 1. Niet geschikt voor linkshandig gebruik.
 2. DPI switch beperkt tot 2 profielen.
 3. Scrollwiel reageert gevoelig.

Logitech g300s

Logitech G300s | Gaming Muis | PrijsKrijger

De Logitech g300S is een gaming muis waarbij je 3 verschillende profielen in de muis kan opslaan. Hierdoor werkt de muis ook bij een andere PC precies altijd met de gewenste instellingen. 

Verschillende gekleurde leds geven het gekozen profiel aan. Met 9 programmeerbare knoppen is het een all-round gaming muis voor zowel shooters als role-playing games. 

Instellen van de gaming muis doe je met de Logitech gaming muis software die goed en eenvoudig werkt. Vooral gamers met kleine handen hebben voordeel bij de kleine omvang van de muis. 

Door het ontwerp is de muis geschikt voor zowel voor links- en rechtshandige gamers. Met een DPI van 2500 reageert de muis gemiddeld snel op zijn sensor.

 

Voordelen:

 1. 3 gameprofielen direct opslaan in eigen geheugen.
 2. 9 programmeerbare knoppen.
 3. Prima prijs-kwaliteit verhouding.

 

Nadelen:

 1. Geen knoppen beschikbaar voor de duim.
 2. Te klein voor gamers met grote handen.
 3. Maximaal 2500 DPI instelbaar.

Corsair m65 pro rgb

Corsair M65 Pro RGB | Gaming Muis | PrijsKrijger

De Corsair m65 pro rgb is een (semi) professionele muis die vooral geliefd is onder liefhebbers van first person shooters. Het opvallende ontwerp is gemaakt om een optimale grip te geven en dit te combineren met 8 goed toegankelijke functieknoppen.

Natuurlijk zijn deze knoppen volledig vrij naar keuze in te stellen. De muis weegt 95 gram, maar is eventueel wat zwaarder te maken door losse gewichten toe te voegen

De uitstekende sensor reageert snel op iedere beweging. Met de in-game DPI shift schakel je razendsnel tussen 400 en 12000 DPI waardoor je tijdens het game het maximale uit het spel kan halen.  

 

Voordelen:

 1. Prima prijs-kwaliteitverhouding.
 2. Geschikt om extra gewichten te plaatsen.
 3. DPI direct aan te passen tijdens de game.

 

Nadelen:

 1. Sniper Knop onder de duim per ongeluk ongewenst indrukken. 
 2. Niet compatibel voor linkshandige gamers.
 3. Sommige gamers moeten wennen aan de vorm. 

Razer Deathadder Essential

De Razer Deathadder Essential is een stevig gebouwde gaming muis die goed in de hand ligt. Rubberen grepen zorgen ervoor dat je snel en zuiver kunt richten. 

De muis beschikt over 5 programmeerbare knoppen waardoor vooral liefhebbers van first person shooters de muis kunnen waarderen. Daarbij is deze gaming muis gunstig geprijsd zonder aan functionaliteit te verliezen. 

De DPI is maximaal 6400 en tijdens het spelen van de game wissel je razendsnel tussen 2 vooraf bepaalde waarden. Met de Razer Deathadder haal je een uitstekende allround gaming muis in huis voor urenlang gameplezier.

 

Voordelen:

 1. Gunstige prijs.
 2. In-game aanpassen van DPI.
 3. Voldoende knoppen voor populaire shooters. 

 

Nadelen: 

 1. Verlichting beperkt tot wit en groen.
 2. Registratie verplicht om software te kunnen gebruiken.
 3. 6400 DPI is tegenwoordig een gemiddelde waarde.  

Conclusie: Voor welke gaming muis ga jij?

De fanatieke gamers heeft veel keuze uit vele soorten gaming muizen. Hierdoor is het soms lastig om tot de juiste keuze te komen. 

De prijs is slechts een onderdeel die de keuze bepaald. Nog belangrijker is de vormgeving en het gevoel die de gaming muis geeft als je deze gebruikt. 

Het moet perfect in de hand liggen, de knoppen moeten goed bereikbaar zijn en ook na urenlang gebruik mag de muis niet onhandig aanvoelen. De verschillende fabrikanten hebben hiervoor allemaal een eigen filosofie. 

Wat gelijk is is de mogelijkheid om de knoppen naar wens te programmeren en de sensoren die razendsnel reageren. Verschillen zitten ook in de mogelijkheid om het gewicht naar wens aan te passen, kleuren die je informatie geven over game-elementen en het verschil in DPI. 

Fanatieke gamers kiezen voor een muis waarbij de DPI direct instelbaar is via de muis. Het is dan niet nodig om het snelmenu te openen. Vooral in shooters is dit een voordeel. Met een lage DPI kan je goed richten wat bijvoorbeeld tijdens het snipen enorm helpt. Een hoge DPI geeft meer snelheid en ook dat is een belangrijk onderdeel binnen dit genre. 

Daarnaast bieden enkele muizen de mogelijkheid om verschillende profielen in de gaming muis op te slaan. Zo is het niet nodig om alle instellingen te veranderen als je een andere game gaat spelen. Gebruik je de muis op een andere computer dan blijven de instellingen behouden en kan je direct vertrouwd aan de game beginnen. 

Heb je problemen om een keuze te maken of wil je meer gerichte informatie dan kun je contact met ons opnemen. Onze medewerkers helpen je graag om je te helpen de juiste muis te kiezen.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn

Bekijk onze andere artikelen

Gaming muis | PrijsKrijger
Gaming muizen

Top 5 linkshandige gaming muizen

Speel je graag games en ben je linkshandig, dan heb je niet alleen een geschikte computer nodig, maar ook een gaming toetsenbord en een linkshandige gaming muis. Dit is een muis met een Hz-rate die zorgt dat de bewegingen nauwkeurig en snel worden uitgevoerd. Anders verlies je mogelijk belangrijke punten

Lees verder »
Gaming muis | PrijsKrijger
Gaming muizen

De beste gaming muis van 2021

Online gaming is enorm populair en voor vele gamers is het meer dan een serieuze hobby. Het is zeker prima mogelijk om met een gewone muis de strijd aan te gaan, maar ga je op zoek naar de beste prestaties dan zal een speciale gaming muis zeker je skills en scores verbeteren.

Lees verder »
Gaming muis | PrijsKrijger
Gaming muizen

Top 5 draadloze gaming muizen

Wil jij snel je tegenstander verslaan of accuraat reageren op acties in een game? Dan is een goede draadloze gaming muis essentieel. Zeker wanneer online gaming meer is dan een hobby kan een draadloze gaming muis het verschil uit maken tussen winst en verlies. Draadloze gaming muizen kunnen jouw skills

Lees verder »
Gaming toetsenbord | PrijsKrijger
Gaming toetsenborden

Het beste gaming toetsenbord van 2021

De populariteit van games blijft groeien. De nieuwe generatie (online) games zien er levensecht uit en staan garant voor urenlang gameplezier. De fanatieke gamer laat geen kans onbenut om zijn prestaties te verbeteren. Hij gaat op zoek naar de snelste game computer, een scherpe monitor, comfortabele gamestoel en speciale gaming muis.

Lees verder »
Gaming headset | PrijsKrijger
Gaming headsets

De beste gaming headset van 2021

Inleiding Geluid is een essentieel onderdeel van een game. Een gaming headset versterkt de beelden die de gamer te zien krijgt, waardoor er een nog realistische game-ervaring ontstaat. Voor een serieuze gamer is een gaming headset net zo belangrijk als een gaming toetsenbord-, monitor of gaming muis. Gaming headsets zijn

Lees verder »
Gaming muis | PrijsKrijger
Gaming muizen

Top 5 beste Razer gaming muizen

Een goede Razer gaming muis kan het verschil maken tussen winst en verlies in een spannende game. Met een gaming muis kun je snel en behendig op acties reageren, met precisie schieten of een tegenstander verslaan. Met de Razer gaming muizen kun je jouw skills en scores naar een hoger

Lees verder »

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *