De beste gaming muis van 2021

Gaming muis | PrijsKrijger

Tegenwoordig moet alles sneller zijn, zodra een computer niet snel genoeg reageert worden we al snel geïrriteerd. Om ervoor te zorgen dat het niet aan jouw reactiesnelheid kan liggen adviseer ik je om een gaming muis aan te schaffen.

Of je hem nu gebruikt voor je werk of een goede gaming sessie, met een professionele gaming muis zorg jij ervoor dat je altijd het maximale resultaat en comfort hebt in vergelijking met een reguliere muis.

Hieronder heb ik speciaal voor jou alvast de beste gaming muizen op een rijtje gezet. Ik heb dit gedaan door elke gaming muis een maand lang uitgebreid te testen en overal bij te gebruiken. Mijn bevindingen zijn erg positief en daarom zal ik ook iedereen aanraden om voor een gaming muis te kiezen.

€41,95
Op voorraad
Bol.com

Direct naar >

GamesGames

Logitech G502 Hero gaming muis

Logitech G 502 Hero | Gaming Muis | PrijsKrijger

De Logitech G502 Hero is een betaalbare allround gaming muis met voldoende instellingen en opties. Deze gaming muis ligt zeer prettig in de hand en beschikt over maar liefst 11 knoppen waarvan je de functies zelf kunt aanpassen.

Hiervoor maak je gebruik van de super betrouwbare Logitech gaming software. De sensor is instelbaar tussen de 200 en 12000 DPI, waardoor de optische sensor zeer accuraat werkt en je er altijd het beste resultaat uit kan halen.

Het gewicht is zelf eenvoudig te veranderen door kleine gewichtjes toe te voegen of te verwijderen. Door te kiezen uit een van de 16,8 miljoen kleuren krijgt deze Logitech gaming muis de uitstraling die bij jou past.

Door alle mogelijkheden die deze Logitech g 502 Hero biedt is dit een uitstekende muis die precies doet wat van een professionele gaming muis kunt verwachten.

 

Voordelen

Nadelen

De gaming muis bevat 11 programmeerbare knoppen

Niet beschikbaar in een linkshandige uitvoering

De gaming muis heeft een instelbare DPI tussen 200 en 12000

Sniper knop lastig in te drukken als je korte vingers hebt

Uitstekende prijs-kwaliteit verhouding

Geen ondersteuning voor je pink en ringvinger

Razer Deathadder Elite gaming muis

Razer DeathAdder Elite | Gaming Muis | PrijsKrijger

De Razer Deathadder Elite is een zeer geschikte gaming muis voor liefhebbers van shooter games zoals Call of Duty en Fortnite. Door de twee knoppen aan de zijkant van de muis wissel je zeer snel van wapens.

In totaal zijn er 7 verschillende programmeerbare knoppen op deze Razer gaming muis. Deze zijn eenvoudig zelf aan te passen via de uitstekende Razer Synapse 3 gaming software.

Deze gaming muis is bedraad via een usb kabel waardoor er altijd een stabiele verbinding zal zijn. Het is een optische muis die werkt met lichtbundels en is geschikt om op alle soorten muismatten te gebruiken.

Bij deze gaming muis kies je voor een lage DPI als je extra veel precisie wilt hebben, of juist voor een hoge DPI als je meer snelheid wilt hebben.

 

Voordelen

Nadelen

Stabiele verbinding doordat de gaming muis bedraad is

Je moet verplicht inloggen in Razers speciale software

Je kunt de DPI instellingen volledig zelf aanpassen

Ongeschikt voor linkshandigen

Deze gaming muis bevat 7 knoppen die je eenvoudig naar eigens wens kunt instellen

Te weinig knoppen beschikbaar voor Massive Multiplayer Online

GamesGames

Logitech G402 gaming muis

Logitech G402 | Gaming Muis | PrijsKrijger

De Logitech g 402 is een plug en play gaming muis die je met de Logitech gaming software geheel naar eigen wens kan instellen. 8 programmeerbare knoppen zorgen ervoor dat verschillende opties altijd binnen handbereik zijn.

Deze gaming muis is voorzien van een ARM-processor zodat je verschillende profielen kan opslaan en de muis razendsnel op iedere input reageert.

Ook heeft deze gaming muis de mogelijkheid om te wisselen tussen 4 DPI instellingen tijdens je gaming sessie. Deze flexibiliteit geeft je enorm veel voordelen. Ga in gevecht met 250 DPI en breng jezelf met 1 klik in veiligheid met 4000 DPI.

Door 1 milliseconde reactiesnelheid worden alle bewegingen met de hoogst mogelijke snelheid geregistreerd. De muis is gemaakt van materialen met een lage wrijving waardoor de gaming muis erg comfortabele aanvoelt.

 

Voordelen

Nadelen

Klassieke G400s-vorm met hoge kwaliteit rubberen grips

Het gewicht is niet instelbaar

Verander de DPI razendsnel tijdens je game sessie

Geen extra knop onder het muiswiel

Bevat de betrouwbare Logitech gaming software

Niet geschikt voor linkshandigen

Steelseries Rival 600 gaming muis

SteelSeries Rival 600 | Gaming Muis | PrijsKrijger

De Steelseries Rival 600 is een geschikte gaming muis voor de (semi) professionele gamer. De muis ziet er super mooi uit en ligt door de ergonomische vorm perfect in de hand.

Je kunt maximaal 8 gewichten van 4 gram achter de zijpanelen plaatsen voor een optimale gewichtsbepaling. Hierdoor is de gaming muis altijd perfect gebalanceerd.

Ook beschikt deze gaming muis over een sensor voor een razendsnelle reactie en een extra diepte sensor die reageert als je de muis even optilt. 3 duimknoppen zorgen ervoor dat je razendsnel de juiste functies binnen handbereik hebt.

De DPI is instelbaar tot maximaal 12000. Dit geeft deze gaming muis een uitstekende reactietijd, vooral op momenten dat snelheid een belangrijke rol speelt.

 

Voordelen

Nadelen

Zowel links en rechtshandig te gebruiken

De muis is vrij prijzig

De gaming muis bevat dubbele sensoren voor extra precisie

Niet geschikt voor kleinere handen

Aangepast zwaartepunt met 256 verschillende configuratiemogelijkheden

Externe software noodzakelijk om de verlichting in te stellen

GamesGames

Razer Mamba Elite gaming muis

Razer Mamba Elite | Gaming Muis | PrijsKrijger

De Razer Mamba Elite is een zeer geschikte draadloze gaming muis voor liefhebbers van First Person Shooter games. Met een instelling tot 16.000 DPI reageert de muis razendsnel op iedere beweging.

Deze gaming muis bevat 9 instelbare knoppen die volledig naar keuze te configureren zijn door gebruik te maken van de Razer gaming software. Een ingebouwd geheugen, voor de verschillende game-instellingen wordt opgeslagen in de cloud en zijn eenvoudig snel in te laden.

De scroll knop is met rubber bekleed en is gemaakt om 50.000 keer mee te kunnen klikken. 20 verlichtings zones zijn zo ontworpen dat ze functionele informatie geven tijdens het gamen over bijvoorbeeld de gezondheid, uithoudingsvermogen of de nog beschikbare hoeveelheid munitie.

 

Voordelen

Nadelen

De gaming muis is voorzien van 2 sensoren

De muis is relatief duur

Het is een draadloze muis met bluetooth verbinding, dus veel bewegingsruimte

Niet de makkelijkste gaming muis voor beginnende gamers

Knoppen zijn op een logische plek geplaatst

De gaming muis is ontworpen voor rechtshandigen

Razer Naga Trinity gaming muis

Rzer Naga Trinity | Gaming Muis | PrijsKrijger

De Razer Naga Trinity is de gaming muis met de meeste knoppen uit deze lijst. Maar liefst 17 verschillende knoppen geven jou de ultieme vrijheid om deze gaming muis volledig naar eigen wens te configureren.

Dit maakt de muis geschikt voor bijna als alle games, voornamelijk voor MMO games zoals World of Warcraft, Skyrim en Final Fantasy is deze muis zeer geschikt. Met de gevoelige optische sensor heeft deze muis een maximale DPI van 16000 waardoor hij super snel reageert.

De gaming muis is stevig gebouwd en heeft door de verlichting een fraaie en sportieve uitstraling. Door middel van magneten kun je 3 verschillende zijstukken gebruiken om ervoor te zorgen dat de muis altijd optimaal in je hand ligt.

 

Voordelen

Nadelen

De gaming muis heeft 17 programmeerbare knoppen

Je moet je verplicht registreren om de software te kunnen gebruiken

Een instelbare DPI tot 16000

De muis is wat aan de zware kant voor First Person Shooter games

Stabiele verbinding doordat de muis bedraad is

Het gewicht van de muis is niet instelbaar

GamesGames

Steelseries Rival 310 gaming muis

SteelSeries Rival 310 | Gaming Muis | PrijsKrijger

De Steelseries Rival 310 is met 90 gram een lichtgewicht in deze lijst met de beste gaming muizen. De muis is voorzien van de gevoelige TrueMove 3 sensor met maximaal 12000 DPI wat deze gaming muis geschikt maakt voor de beste e-sports prestaties.

De instellingen van de muis zijn eenvoudig op te slaan en te gebruiken zonder hulp van externe software. De grip is gemaakt van siliconen wat ervoor zorgt dat deze gaming muis minder snel versleten raakt en een garantie biedt voor jarenlang gebruik.

Daarnaast is de trigger knop gemaakt om zeker 50 miljoen keer te kunnen gebruiken. Zes knoppen maken de muis zeer geschikt voor het spelen van first person shooters. Je kunt namelijk tijdens het spel razendsnel schakelen tussen 2 vooraf ingestelde DPI waarden.

Verder anticipeert de verlichting van deze gaming muis op de acties die je uitvoert in de game. De kleuren geven bijvoorbeeld aan wanneer je munitie opraakt, je gezondheid laag is of als de cooldowns bijna afgelopen zijn.

 

Voordelen

Nadelen

Het is een lichtgewicht ergonomische muis

Niet geschikt voor linkshandig gebruik

Eenvoudig in gebruik

DPI switch beperkt tot 2 profielen

Goede prijs-kwaliteitsverhouding

Scrollwiel reageert gevoelig

Logitech G300S gaming muis

Logitech G300s | Gaming Muis | PrijsKrijger

De Logitech G300S is een gaming muis waarbij je 3 verschillende profielen kunt opslaan in het eigen geheugen van de muis. Hierdoor werkt hij ook op een andere PC altijd met jou instellingen.

Door middel van verschillende gekleurde leds wordt het gekozen profiel aangegeven. Met de 9 programmeerbare knoppen is het een all-round gaming muis voor zowel shooters als role-playing games.

Het instellen van deze gaming muis doe je eenvoudig met de Logitech gaming software. Door de kleine omvang van deze muis is hij zeer geschikt voor mensen met kleine handen.

Daarnaast is het ontwerp van deze gaming muis geschikt voor zowel voor links- als rechtshandig gebruik. Met een DPI van 2500 reageert de muis gemiddeld snel op jouw bewegingen.

 

Voordelen

Nadelen

Je kunt 3 gameprofielen direct opslaan in het eigen geheugen van de muis

Geen knoppen beschikbaar voor de duim

De muis bevat 9 programmeerbare knoppen

De muis kan te klein zijn als je grote handen hebt

Goede prijs-kwaliteit verhouding

Maximaal 2500 DPI instelbaar

GamesGames

Corsair M65 Pro RGB gaming muis

Corsair M65 Pro RGB | Gaming Muis | PrijsKrijger

De Corsair M65 Pro RGB is een (semi) professionele gaming muis die vooral geliefd is onder gamers die van first person shooters houden. Het opvallende ontwerp is gemaakt om optimale grip te kunnen bieden en ervoor te zorgen dat de 8 programmeerbare knoppen goed te bedienen zijn.

Uiteraard zijn deze knoppen volledig vrij naar keuze in te stellen. De muis weegt 95 gram en is eventueel zwaarder te maken door losse gewichten toe te voegen.

De uitstekende optische sensor reageert snel op iedere beweging. Met de in-game DPI shift, schakel je razendsnel tussen 400 en 12000 DPI waardoor je tijdens het gamen het maximale uit de game kan halen.

 

Voordelen

Nadelen

Goede prijs-kwaliteit verhouding

Je kunt de sniper knop onder de duim soms per ongeluk indrukken

Geschikt om extra gewichten te plaatsen

Niet geschikt voor linkshandig gebruik

DPI direct aan te passen tijdens het gamen

Het kan zijn dat je even moet wennen aan de vorm

Razer Deathadder Essential gaming muis

De Razer Deathadder Essential is een stevig gebouwde gaming muis die goed in de hand ligt. De rubberen grepen zorgen ervoor dat deze muis een nauwkeurigere functionaliteit heeft dan reguliere muizen.

Daarnaast beschikt deze muis over 5 programmeerbare knoppen wat hem geschikt maakt voor liefhebbers van first person shooter games. Verder is deze gaming muis gunstig geprijsd zonder aan functionaliteit te verliezen.

De DPI van deze muis is maximaal 6400. Tijdens het spelen van een game wissel je razendsnel tussen 2 vooraf bepaalde waarden. Met deze Razer haal je een uitstekende allround gaming muis in huis voor urenlang gameplezier.

 

Voordelen

Nadelen

De muis is gunstig geprijsd

De verlichting is beperkt tot wit en groen

Je kunt eenvoudig wisselen tussen 2 vooraf ingestelde DPI waarden tijdens de game

Registratie verplicht om software te kunnen gebruiken

Voldoende knoppen voor populaire shooters

6400 DPI is tegenwoordig een gemiddelde waarde

GamesGames

Wat is de beste gaming muis?

De fanatieke gamer heeft tegenwoordig veel keuze uit vele soorten gaming muizen. Dit maakt het soms lastig om tot de juiste muis te kunnen komen. De prijs is slechts een onderdeel die de keuze bepaald. Nog belangrijker is de vormgeving en het gevoel die de gaming muis je geeft als je hem gebruikt.

Hij moet perfect in de hand liggen, de knoppen moeten goed bereikbaar zijn en ook na urenlang gebruik mag de muis niet onhandig aanvoelen. De verschillende fabrikanten hebben hiervoor allemaal een eigen filosofie bedacht om dit probleem op te lossen en de beste gaming muis te creëren.

Wat gelijk is is de mogelijkheid om de knoppen naar wens te programmeren en de sensoren die razendsnel reageren. Verschillen zitten ook in de mogelijkheid om het gewicht naar wens aan te passen, kleuren die je informatie geven over game-elementen en het verschil in DPI.

Fanatieke gamers kiezen meestal voor gaming muizen waarbij de DPI direct instelbaar is via de muis. Het is dan niet nodig om het spel menu te openen. Vooral in shooter games is dit een voordeel. Met een lage DPI kan je goed richten wat bijvoorbeeld tijdens het snipen enorm helpt. Een hoge DPI geeft meer snelheid en maakt dit dan ook een belangrijke skill die goed moet zitten bij de muis.

Daarnaast bieden enkele gaming muizen ook de mogelijkheid om verschillende profielen in het eigen geheugen van de muis op te slaan. Hierdoor is het niet nodig om alle instellingen te veranderen als je een andere game gaat spelen. Gebruik je de muis op een andere computer dan blijven de instellingen behouden en kan je direct vertrouwd aan de game beginnen.

Wat is een gaming muis?

Een gaming muis is een verlengstuk van je arm. Het is daarom belangrijk dat de muis perfect je de hand ligt en alle knoppen snel en eenvoudig te bedienen zijn.

Een gaming muis beschikt altijd over de mogelijkheid om de knoppen naar wens te programmeren en heeft vaak de optie om de reactiesnelheid naar keuze aan te passen. Sommige muizen bieden zelfs de mogelijkheid om het gewicht van de muis in te stellen waardoor je de muis volledig kunt aanpassen naar de eigen wens.

Bij een muis is er zowel keuze uit een bedrade gaming muis als een draadloze muis. De voorkeur is persoonlijk, kies je voor betrouwbare bedrading of voor meer bewegingsvrijheid met een draadloze gaming muis.

Soms kom je de term polling rate tegen. De polling rate van een gaming muis geeft de snelheid aan waarmee de muis input zoekt en deze registreert. Hoe hoger de polling, hoe vaker de muis zoekt en hoe sneller de muis reageert. Polling rate wordt aangegeven in Hertz (Hz). Bij gaming muizen is er meestal sprake van een polling rate van 250, 500 of 1000 Hz.

Hoe kies je de beste gaming muis?

De keuze van de juiste gaming muis hangt vaak samen met het soort spel dat je wilt gaan spelen. Sommige speltypen beschikken nu eenmaal over meer oproepbare functies dan andere.

Naast de standaard rechter- en linker muisknop zal een gamer met de voorkeur voor First Person Shooters minstens over 2 extra knoppen willen beschikken om snel van wapens te wisselen of een granaat te kunnen werpen. Liefhebbers van Role Playing Games (RPG) hebben baat bij minstens 4 extra knoppen waardoor veel items direct beschikbaar zijn in plaats van dat het nodig is om een menu te openen.

Ook moet de gaming muis perfect in je hand liggen, zijn de functies van de knoppen eenvoudig te programmeren, is de cursor naar wens aan te passen en reageert de muis accuraat op iedere beweging. Hiervoor is de afkorting DPI (dots per inch) van belang. Hoe hoger je deze instelt, hoe gevoeliger de gaming muis zal reageren.

De richtlijn bij de aanschaf van een muis is de 60% regel. Bij de meeste mensen zijn de handen tweemaal langer dan dat ze breed zijn. Hoe meer de lengte en breedte van de gaming muizen 60% van de lengte en breedte van je handen heeft, hoe groter de kans dat de muis fijn in je hand zal liggen.

Sommige gaming muizen zien er prachtig uit en zijn soms voorzien van rgb verlichting. Hoewel het oog ook wat wil is dit niet het belangrijkste als je een gaming muis gaat kopen. Toch kan het zeer handig zijn als de kleuren wat zeggen over het spelverloop. Zo kan er doormiddel van een andere kleur aangegeven worden als bijvoorbeeld je munitie laag is.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn

Gerelateerde blogs

Gaming muis | PrijsKrijger
Gaming muis

Top 5 bedrade gaming muizen

Informatica-puristen zullen je vertellen dat niets kan tippen aan een bedrade gaming muis als het gaat om betrouwbaarheid en prestaties. Zelfs esports-professionals zijn het erover

Lees verder »
Gaming muis | PrijsKrijger
Gaming muis

Top 5 stille gaming muizen

Voor een ultieme game-ervaring moet het belang van een goede muis niet onderschat worden. De invloed op je reactiesnelheid, de aanwezigheid van extra stille knoppen

Lees verder »
Gaming muis | PrijsKrijger
Gaming muis

Top 5 beste trust gaming muizen

Het Europese merk Trust staat vooral bekend om zijn goedkope pc-accessoires een aantal minder interessante producten. Trust Gaming is echter allesbehalve saai en brengt producten

Lees verder »