De beste gaming monitor van 2021

Gaming categorie | PrijsKrijger

Als fanatieke gamer haal je de beste hardware in huis. Een krachtige computer met een snelle videokaart, een gaming toetsenbord en muis en een speciale gaming stoel om urenlang van je favoriete games te kunnen genieten.

Dan mag een speciale gaming monitor natuurlijk niet ontbreken. Maar wat is een gaming en wat zijn de verschillen met een ‘gewone’ monitor en waar moet je speciaal op letten als je een gaming monitor gaat aanschaffen.

Onderstaande tips en beschrijvingen zullen zeker helpen om de monitor te vinden die het beste past bij de eigen wensen en voorkeuren.

Direct naar >

GamesGames

Aoc c24g1 gaming monitor

Aoc c24g1 | Gaming monitor | PrijsKrijger

De Aoc c24g1 is een 24 inch gaming monitor met een mooie dunne rand. Het is een VA- model met extra diepe zwartweergave. Dit is mogelijk omdat doordat het scherm de zwartwaarden toont zonder achtergrondverlichting.

Met een reactiesnelheid 1 ms beschikt de monitor over een waarde die past bij een fanatieke gamer. De maximale schermresolutie bedraagt 1920×1080 pixels en heeft een verversingssnelheid van 144 Hz.

De monitor ondersteunt FreeSync waardoor onder anderen AMD-videokaart niet haperen tijdens het gamen. Door een kromming van 1500R creëert de monitor een panoramisch effect.

De monitor is kantelbaar en draaibaar en is naar wens tot 130 mm in hoogte verstelbaar. Hierdoor krijg je een optimale zithouding tijdens het gamen.

 

Voordelen:

 1. 144 Hz is een hoge verversingssnelheid.
 2. Prima prijs-kwaliteitverhouding.
 3. Eenvoudig in hoogte verstelbaar.

 

Nadelen:

 1. Geen ingebouwde speakers.
 2. De grote voet past niet op een kleine ondergrond.
 3. Niet geschikt voor splitscreen.

Aoc c27g1 gaming monitor

Aoc c27g1 | Gaming monitor | PrijsKrijger

De Aoc c27g1 is de grote uitvoering van de c24g1. Het verschil is een 27 inch scherm in plaats van een 24 inch. Daarnaast is deze gaming monitor wel is staat om als split-screen te gebruiken.

Net als de kleine uitvoering maakt de monitor gebruik van VA technologie, heeft een resolutie van 1920 x 1080 en een verversingssnelheid van 144 Hz.
De reactiesnelheid van 1 ms maakt deze gaming monitor geschikt voor alle games waar snelheid van belang is.

De monitor is naar wens in hoogte verstelbaar en beschikt over een kromming van 1800R. Hierdoor zal je de game nog intensiever beleven.

 

Voordelen:

 1. Goede prijs-kwaliteitsverhouding.
 2. Het grote scherm is naar eigen voorkeur instelbaar.
 3. Mooi ontworpen model.

 

Nadelen:

 1. Geen ingebouwde speakers.
 2. Een grote voet is onhandig bij een kleine ondergrond.
 3. Resolutie van 1980 x 1080 is voor een 27 inch scherm is wat karig.
GamesGames

Aoc 27g2u gaming monitor

Aoc 27g2u | Gaming monitor | PrijsKrijger

De Aoc 27G2U is een 27 inch gaming monitor op basis van IPS technologie. Met een verversingssnelheid van 144 Hz is de monitor is staat om ook op hoge instellingen full-HD weergave te geven.

Realistische kleuren en een brede kijkhoek gaan samen met een smalle schermrand. Dit maakt het mogelijk om 3 monitoren naast elkaar te plaatsen.

Met een reactietijd van 1ms reageert deze gaming computer razendsnel op alle commando’s. De AOC 27G2U beschikt over Freesync én is G-sync Compatible. Beide technieken zorgen ervoor dat de verversingssnelheid van de monitor synchroon loopt met het aantal frames per seconde door AMD en NVIDIA videokaarten.

Het resultaat is een nog vloeiender beeld zonder haperingen. Door de ingebouwde speakers is het niet nodig om losse speakers aan te sluiten.

 

Voordelen:

 1. Split screen tot 3 monitoren mogelijk.
 2. Freesync én G-sync Compatible.
 3. Ingebouwde speakers aanwezig.

 

Nadelen:

 1. Minder helder scherm dus minder goed zichtbaar in een fel verlichte ruimte.
 2. Stand neemt veel ruimte in op het bureau.
 3. Bedieningsknopjes onderaan de monitor zijn onhandig geplaatst.

Lg 29wl500 gaming monitor

Lg 29wl500 | Gaming monitor | PrijsKrijger

De LG 29WL500 is een ultrawide monitor voorzien van een groot scherm in de verhouding 21:9. Dit geeft deze gaming monitor 33% meer schermoppervlakte dan een standaard 24 inch monitor.

Door zijn omvang is het scherm zeer geschikt voor roleplaying- of strategie games waarbij een goed overzicht van belang is. Daarnaast maakt de scherm het mogelijk om gelijktijdig met meerdere vensters te werken en brengt het films realistisch in beeld.

De monitor heeft geen ingebouwde boxen, maar beschikt wel een aansluiting voor een koptelefoon. Door het gebruik van IPS panelen is het scherm geschikt voor ruimtes met veel daglicht zonder dat de kleurweergave en inkijkhoek verminderd.

Met een resolutie van 2560 x 1080 pixels en speciale LG software is het scherm geheel naar wens in te delen.

 

Voordelen:

 1. 33% meer schermoppervlakte vergeleken met een standaard 24 inch monitor.
 2. High Dynamic Range (HDR)geeft een bredere kleurweergave met scherpere contrasten.
 3. Naast games ook zeer geschikt om films mee te bekijken.

 

Nadelen:

 1. De monitor is niet in hoogte verstelbaar.
 2. Ultrawide, dus veel ruimte nodig .
 3. Geen ingebouwde speakers aanwezig.
GamesGames

Aoc 24g2u gaming monitor

Aoc 24g2u | Gaming monitor | PrijsKrijger

De AOC 24G2U/BK is een full HD 24 inch gaming monitor met een verversingssnelheid van 144 Hz. Samen met een schermresolutie van 1920 x 1080 pixels en een verwerkingssnelheid van 1 ms is het een razendsnelle gaming monitor voor de veeleisende gamer.

Door gebruik te maken van IPS panelen krijgt de gamer een realistische kleurweergave en een extra grote kijkhoek. Smalle schermranden maken het mogelijk om 2 extra monitoren naast een monitor te plaatsen waardoor de game ervaring nog realistischer zal uitpakken.

Deze monitor beschikt over ingebouwde boxen waardoor externe speakers niet nodig zijn. Hoor je graag geluid van de hoogste kwaliteit dan komen de boxen wel wat tekort.

Handig is de ingebouwde USB-hub met 4 USB aansluitingen. Deze gaming monitor is naar wens in hoogte in te stellen, maar heeft wel een vrij brede voet wat lastig kan zijn bij kleine oppervlakten.

 

Voordelen:

 1. Prima prijs-kwaliteit verhouding.
 2. IPS paneel geeft betere kleurweergave vergeleken met TN-panelen.
 3. Aanwezigheid van veel aansluitingen zoals HDMI, DisplayPort, HDMI en USB-hub

 

Nadelen:

 1. Het geluid van de ingebouwde speakers is wat mager.
 2. Knoppen voor instellingen zijn wat lastig te bedienen.
 3. Fabrieksinstellingen zijn matig en moeten eerst worden aangepast.

Lg 27gl850 ultragear gaming monitor

Lg 27gl850 ultragear | Gaming monitor | PrijsKrijger

De Lg 27g1850 is een gaming monitor in voor de fanatieke gamer die alleen genoegen neemt met het allerbeste. Deze 27 inch monitor met een ververssnelheid van 144Hz en een reactietijd van 1ms reageert snel en vloeiend op iedere input.

Voorzien van een Nano IPS scherm en HDR 10 ondersteuning geeft deze gaming monitor vanuit iedere hoek een haarscherp beeld. Extra gaming functies zoals black stabiliser en crosshair geven de gamer meer zicht tijdens donkere game situaties en ondersteunen het richten op tegenstanders.

NVIDIA en AMD videokaarten zullen niet gaan haperen dankzij Freesync en G-sync ondersteuning. de gaming monitor is geschikt om te gamen in Quad HD kwaliteit, een techniek die beelden laat zien met een kwaliteit tussen Full HD en 4K. Hiervoor is wel een krachtige videokaart nodig zoals de AMD Radeon RX 5000-serie of de NVIDIA GeForce GTX.

 

Voordelen:

 1. Topscherm voor de veeleisende gamer anno 2021.
 2. Snelle reactietijd voor de beste gameprestaties.
 3. Geoptimaliseerd voor gebruik in Quad HD kwaliteit.

 

Nadelen:

 1. Vrij prijzig.
 2. Geen ingebouwde speakers aanwezig.
 3. Kleur- en contrast instellingen van de fabrikant moeten worden aangepast.
GamesGames

Msi optix g24c4 gaming monitor

Msi optix g24c4 | Gaming monitor | PrijsKrijger

De Msi optix g24c4 is het instapmodel van deze fabrikant in de wereld van gaming monitoren. Het is een scherm met een lichte kromming waardoor de speler de ultieme gamebeleving zal ervaren.

Met een full-hd scherm, 1ms reactietijd, een verversingssnelheid van 144 Hz en Freesync ondersteuning heeft beschikt deze gaming monitor over uitstekende specificaties voor een breed spectrum van verschillende game. Er is gebruik gemaakt van VA panelen waardoor de zwarttinten wel wat minder contrast geven dan bij de duurdere IPS panelen.

Door de smalle schermrand is het mogelijk om meerdere schermen aan elkaar te koppelen, wat door de vriendelijke aanschafprijs snel voor iedereen haalbaar kan zijn.

 

Voordelen:

 1. Vriendelijk geprijsde gaming monitor.
 2. Prima allround specificaties.
 3. Beeldscherm geeft mooie heldere kleuren.

 

Nadelen:

 1. De zwarttinten niet het donkerste van alle gaming monitoren.
 2. De monitor is niet in hoogte verstelbaar.
 3. Bevat geen ingebouwde speakers.

Msi optix g27c4 gaming monitor

Msi optix g27c4 | Gaming monitor | PrijsKrijger

De Msi optix g27c4 is een uitstekende gaming monitor voor de hardcore gamer. De monitor heeft een verversingssnelheid van 165Hz en behoort hierdoor tot de absolute top.

Vooral bij games waar een snelle reactietijd het verschil maakt tussen winst en verlies is dit een groot voordeel. De reactietijd op signalen bedraagt slechts 1 ms.

Het beeldscherm is full-hd met een omvang van 27 inch. Dit is vergelijkbaar met een diagonaal van 61 centimeter. Door de ultradunne zijranden is zijn meerdere monitoren eenvoudig aan elkaar te koppelen.

Het scherm heeft een lichte curve waardoor de speler helemaal een zal worden met de game. Deze gaming monitor maakt gebruik van VA-panelen. Dit geeft een hoge contrast met levendige kleuren.

 

Voordelen:

 1. Zeer hoge verversingssnelheid van 165 Hertz.
 2. FreeSync technologie om haperende beelden tijdens het gamen te voorkomen.
 3. Fraai afgewerkt met een zeer dunne rand.

 

Nadelen:

 1. Geen ingebouwde luidspreker aanwezig.
 2. Monitor is niet in hoogte verstelbaar.
 3. 165 Hz is top maar zorgt voor een iets hogere aanschafprijs.
GamesGames

Iiyama g-master g2530hsu-b1 gaming monitor

Iiyama g-master g2530hsu-b1 | Gaming monitor | PrijsKrijger

Met de Iiyama g-master g2530hsu-bi haal je een gaming monitor in huis voor beginnende gamers die wel in full-hd hun games willen spelen en behoefte hebben aan een reactiesnelheid van 1 ms.

Het is een 24 inch monitor met een resolutie van 1920 x 1080 pixels. De verversingssnelheid van 75Hz is wel wat lager dan de meer kostbare modellen.

Toch hebben spelers hierdoor geen last van ghosting en door het gebruik van FreeSync werkt de gaming monitor goed samen met AMD videokaarten waardoor er sprake is van een stabiele beeldweergave.

Een handige extra is de black equalizer waardoor tegenstanders in donkere levels beter zichtbaar zijn. Door de dunne randen aan de zijkant zijn meerdere exemplaren goed met elkaar te koppelen.

Een koptelefoon aansluiting, ingebouwde speakers, twee usb-poorten en goed bereikbare knoppen maken deze gaming monitor helemaal af.

 

Voordelen:

 1. Absoluut betaalbare prijs voor een instapmodel.
 2. Dunne schermranden om meer exemplaren te koppelen.
 3. Ingebouwde speakers en koptelefoon aansluiting aanwezig.

 

Nadelen:

 1. “Slechts” 75 hz verversingssnelheid.
 2. Freesync werkt alleen bij AMD en niet met NVIDIA videokaarten.
 3. Scherm is niet goed in hoogte aan te passen.

Msi optix g241 gaming monitor

Msi optix g241 | Gaming monitor | PrijsKrijger

Met de Msi optix g241 haal je een 24 inch allround gaming monitor in huis met een verversingssnelheid van 144 Hz. Met een reactietijd van 1ms reageert de monitor razendsnel op iedere input.

Door gebruik te maken van FreeSync technologie is er geen sprake meer van haperende beelden tijdens het gamen bij het gebruik van AMD videokaarten. Deze gaming monitor gebruiks IPS panelen waardoor de monitor heldere kleuren geeft en een inkijkhoek krijgt van 178 graden.

De Optix monitor is geoptimaliseerd om minder blauw licht uit te stralen. Hierdoor speel je langere je favoriete game zonder vermoeide ogen te krijgen.

Is er behoefte aan extra schermruimte dan is de monitor uit te breiden met twee of drie extra exemplaren. De handige night vision laat tegenstanders in het donker beter uitkomen.

 

Voordelen:

 1. Duidelijk beeld door gebruik van hoogwaardige IPS panelen.
 2. Night Vision laat details in een donkere game omgeving beter uitkomen.
 3. Ruime kijkhoek van 178 graden.

 

Nadelen:

 1. Geen ingebouwde speakers aanwezig.
 2. Monitor is niet in hoogte verstelbaar.
 3. De standaard is erg groot.
GamesGames

Wat is een gaming monitor?

Een van de belangrijkste eigenschappen van een gaming monitor is de frequentie. Dit is de snelheid waarop de monitor het beeld ververst.

Oude generaties monitoren werken vaak met een verversingssnelheid van 60Hz.(Hertz) Dit betekent dat het beeld 60 keer per seconde zal worden ververst.

Moderne gaming monitoren beschikken over een frequentie tussen de 120 en 144 Hz waardoor de snelheid van verversen minimaal is verdubbeld. Er zijn ook monitoren verkrijgbaar met een nog hogere verversingssnelheid, maar die zijn nog schaars en zitten in een hogere prijsklasse.

Het voordeel van een hoge snelheid is een vloeiende weergave van de game en een veel rustiger beeld voor je ogen. Dit laatste is belangrijk als je lange gamesessies gaat spelen.

Het tweede belangrijke punt is de keuze tussen TN of IPS panelen. Gaming monitoren met TN technologie beschikken over een korte reactietijd, maar zijn technisch gezien wel minder geavanceerd.

Langzaam maar zeker nemen monitoren met IPS technologie de markt over. Vooral de verbeterde kleuren, snelle reactietijd en een grotere kijkhoek maken ze zeer geliefd onder fanatieke gamers. Wel gebruiken ze meer energie, zijn duurder in aanschaf en geven soms een wat minder helder beeld.

De laatste ontwikkeling is de S-IPS of super IPS gaming monitor. Deze monitoren beschikken over de voordelen van TN en IPS panelen, waardoor behalve een uitstekend beeldkwaliteit ook over een snelle reactietijden beschikken.

Ook VIA beeldschermen geven een goed gemiddelde tussen monitoren met IPS en TN panelen. Vergeleken met een IPS model is de kijkhoek iets kleiner, maar wel weer groter dan bij een TN monitor. De contrastverhouding is de grootste troef, waardoor er tussen licht en donker veel contrast ontstaat.

Hoe kies je de beste gaming monitor?

Voor de definitieve keuze van een gaming monitor zijn verschillende zaken van belang. Hoe groot moet de monitor zijn? Voor de meeste gamers zijn monitoren van 24 tot 27 inch een prima keuze.

Er zijn grotere gaming monitoren verkrijgbaar, maar die doen wel direct een flinke aanslag op het beschikbare budget. De reactiesnelheid van de monitor is belangrijk, zeker als snelheid het verschil betekent tussen winnen en verliezen.

Liefhebbers van first person shooters kiezen bij voorkeur voor een monitor met een reactiesnelheid van 1 milliseconde. Verken je liever open werelden dan is absolute snelheid wat minder van belang.

De term FreeSync en G-sync Compatibele kom je regelmatig tegen. Dit zijn beide technieken die hinderlijke tearing en stuttering op je monitor voorkomen.

Door deze technieken zal de verversingssnelheid van je monitor gelijk gaan lopen met de verversingssnelheid van de videokaart. Hierdoor zijn games soepel te spelen zonder dat het beeld kan gaan haperen.

Vooral snelle games zoals shooters hebben veel baat bij deze techniek. Omdat FreeSync techniek goedkoper is dan G-sync kom je monitoren die zijn uitgerust met FreeSync vaker tegen en zijn ze beter verkrijgbaar.

Voor welke gaming monitor ga jij?

Het kiezen van de juiste gaming monitor is door het ruime aanbod van modellen en merken geen eenvoudige zaak. Ga je voor een prima basisuitvoering of kies je juist voor een model die is voorzien van de meest moderne toepassingen.

Misschien begint de zoektocht wel eerst met het bepalen van de grote van de gaming monitor. Welke omvang past het beste bij je eigen voorkeur en situatie.

Ga je voor een exemplaar met TN of IPs panelen en welke verversingssnelheid moet de monitor hebben. Speel je vooral RPG’s dan is snelheid minder belangrijk dan bij shooters of racegames. Gebruik je een AMD videokaart dan is Freesync een garantie voor een vlekkeloos beeld.

Tegenover dit alles staat altijd je eigen budget. Wil je niet meer gebruiken dan het budget toestaat of spaar je misschien toch nog even door tot je favoriete gaming monitor haalbaar is.

Tenslotte heeft de ene gaming monitoren meer verschillende aansluitingsmogelijkheden dan een ander. Hou hier rekening mee als je een keuze gaat maken.

Kijk je graag ook films op de gaming monitor dan is een ingebouwde luidspreker wel zo handig. Welke gaming monitor je uiteindelijk ook zal kiezen, in alle gevallen zal je het verschil met een ‘normale’ monitor direct opvallen.

Neem voor alle vragen contact op met een van onze medewerkers. Wij helpen je graag met ons deskundig advies.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn

Gerelateerde blogs

Gaming muis | PrijsKrijger
Gaming muis

Top 5 bedrade gaming muizen

Informatica-puristen zullen je vertellen dat niets kan tippen aan een bedrade gaming muis als het gaat om betrouwbaarheid en prestaties. Zelfs esports-professionals zijn het erover

Lees verder »
Gaming muis | PrijsKrijger
Gaming muis

Top 5 stille gaming muizen

Voor een ultieme game-ervaring moet het belang van een goede muis niet onderschat worden. De invloed op je reactiesnelheid, de aanwezigheid van extra stille knoppen

Lees verder »
Gaming muis | PrijsKrijger
Gaming muis

Top 5 beste trust gaming muizen

Het Europese merk Trust staat vooral bekend om zijn goedkope pc-accessoires een aantal minder interessante producten. Trust Gaming is echter allesbehalve saai en brengt producten

Lees verder »