De beste gaming headset van 2021

Gaming headset | PrijsKrijger

Geluid is een essentieel onderdeel van een game. Een gaming headset versterkt de beelden die de gamer te zien krijgt, waardoor er een nog realistische game-ervaring ontstaat.

Voor een serieuze gamer is een gaming headset net zo belangrijk als een gaming toetsenbord-, monitor of gaming muis. Gaming headsets zijn verkrijgbaar in verschillende soorten en maten en in verschillende prijsklassen.

Omdat een gamer urenlang de headset zal gebruiken, is het belangrijk dat de keuze past bij de eigen wensen. Gelukkig is er veel keuze door een groot aanbod door de fabrikanten.

Direct naar >

GamesGames

SteelSeries Arctis 7 gaming headset

Steelseries arctis 7 | Gaming headset | PrijsKrijger

De SteelSeries Arctis 7 is een prima gaming headset die is voorzien van grote oorkussens en een flexibele band. De oorkussens zijn voor een verbeterd comfort gemaakt van ademend materiaal.

Het is mogelijk om de hoofdband te vervangen door een exemplaar met een ander patroon. Hierdoor krijgt de headset een persoonlijke uitstraling. De oorkussens zijn gemaakt van speciaal ademend materiaal dat je normaal terugvindt in professionele sportkleding.

De hoofdband is ook te vervangen door een band met een ander patroon, zodat je altijd in jouw stijl speelt. Speel je games op een PC dan kan de headset gebruik maken van DTS:X technologie, waarmee je geluiden tijdens het gamen ruimtelijk en precies te horen zijn.

Voor de Playstation 4 en 5 maakt de gaming headset voor het doorgeven van gebruik van stereo geluid gebruik van een draadloze USB-ontvanger. Tijdens het gamen is er geen sprake van een vertraging, waardoor het geluid geheel gelijk loopt met het beeld.

Speel je games op de Xbox One of Xbox series S/X dan komt het geluid bedraad in stereo binnen.

 

Voordelen:

 1. Maakt gebruik van dezelfde high-end drivers als de prijzige Siberia 800 serie.
 2. Uitgebreide mogelijkheden om zelf de tuning software naar keuze in te stellen.
 3. Dankzij DTS:X hoor je geluiden precies hoe de gameontwikkelaars het geluid in de ruimte hebben geplaatst.

 

Nadelen:

 1. Draadloze functie alleen beschikbaar voor PC, PS4 en PS5.
 2. DTS:X techniek alleen beschikbaar voor de PC.
 3. Afstellen van de tuning software kost tijd.

Steelseries Arctis 3 gaming headset

Steelseries arctis 3 | Gaming headset | PrijsKrijger

De Steelseries Arctis 3 is een allround headset die geschikt is voor alle gaming platformen. Gebruik je een PC of een Xbox dan is er sprake van een 7.1 surround sound voor een meer realistische gamebeleving.

Het geluid van alle andere platformen komt in stereo binnen. De gaming headset is altijd bekabeld en maakt gebruik van een gesloten oorschelp waardoor je tijdens het gamen geen last krijgt van ongewenste omgevingsgeluiden. Dit is ook het geval bij mensen met grote oren.

De Discord gecertificeerde Clear Cast microfoon is eenvoudig in- en uit te schuiven waardoor het niet in de weg zit als je de microfoon niet gebruikt. De microfoon is voorzien van ruisonderdrukking waardoor spraak en geluiden heldere en natuurlijk overkomen.

Wil je graag samen met een ander een film kijken dan geeft de share poort de mogelijkheid om een tweede headset aan te sluiten. De headset zit comfortabel op je hoofd door het gebruik van zachte oorkussens.

Wil je tussen het gamen door bellen of muziek luisteren, dan geeft deze headset prima geluids resultaten. Gebruik je de microfoon niet dan draai je die handig opzij waardoor het niet in de weg zit.

 

Voordelen:

 1. Gebruik de share poort om een tweede headset aan te sluiten.
 2. Goede bastonen door gesloten oorschelpen
 3. Oorschelpen geschikt voor grote oren.

 

Nadelen:

 1. Alleen bekabeld te gebruiken.
 2. De band kan soms strak om het hoofd aanvoelen.
 3. Werkt op ingebouwde Windows-software zonder ondersteuning voor nieuwe SteelSeries Engine software.
GamesGames

Trust GXT 322 gaming headset

Trust gxt 322 | Gaming headset | PrijsKrijger

ben je op zoek naar een budget gaming headset dan is de Trust GXT 322 Carus een prima oplossing. Voor een lage prijs krijg je een headset die door het gebruik van zachte materialen beschikt over veel draagcomfort.

Hiermee zal je lange speelsessies maken zonder dat je aandacht zal verslappen. In alle gevallen zal het geluid door de gesloten oorschelpen in stereo zijn weergegeven.

Handig is het volume en mute knop die binnen handbereik is geplaatst op de rechter oorschelp. Sluit de gaming headset aan op een PC of console door middel van een 3,55 mm audio plug.

De headset is bedraad, maar omdat het snoer is gevlochten bestaat er minder kans op breuk of slijtage. Wel is de kabel met een lengte van 1 meter minder lang als bij andere gaming headsets, waardoor je mogelijk dichter bij het scherm moet zitten, of gebruik moet maken van een verlengkabel.

 

Voordelen:

 1. Zeer vriendelijk geprijsd.
 2. Handige positie van de volume en mute knop.
 3. Reservekabel aanwezig

 

Nadelen:

 1. De kabel is slechts 1 meter lang.
 2. Geluidsisolatie is niet optimaal.
 3. Oren worden wel wat warm bij langdurig gebruik.

JBL Quantum 100 gaming headset

Jbl quantum 100 | Gaming headset | PrijsKrijger

De JBL Quantum 100 is een gaming headset met gesloten oordoppen waardoor het geluid altijd in stereo wordt weergegeven. De geluidsdemping is prima. Hierdoor zal je tijdens het gamen niet worden afgeleid door storende omgevingsgeluiden waardoor je optimaal de tegenstanders en je teamleden zal verstaan.

Deze gaming headset voelt licht aan en is voorzien van een fijne hoofdband waardoor er sprake is van een prettig draagcomfort. Door middel van knoppen op de oorschelp stel je het volume tijdens het games bij.

Het geluid is helder waarbij de bastonen niet op de voorgrond komen. De microfoon geeft een prima geluidskwaliteit. Deze is desgewenst eenvoudig los te koppelen. Dit is handig als je het niet gebruikt, of als je tijdens een gamesessie wat wil drinken.

De headset is compatibel met iedere game platform en is voorzien van een 3,5mm plug. Hierdoor zal je een verloopplug moeten gebruiken als de gameplatform niet beschikt over een 3,5 ingang.

 

Voordelen:

 1. Prima geluidsdemping
 2. Goede kwaliteit microfoon
 3. Lichtgewicht met helder geluid.

 

Nadelen:

 1. De gebruikte materialen ademen niet.
 2. Basgeluid is wat schraal.
 3. Kabellengte van 1,2 meter kan te kort zijn.
GamesGames

Turtle Beach Ear Force Recon 50p gaming headset

Turtle beach ear force recon 50p | Gaming headset | PrijsKrijger

Met de Turtle Beach Ear Force Recon 50p krijg je een gaming headset in huis die is voorzien van goed isolerende dichte oorschelpen waardoor het stereogeluid duidelijk te horen zal zijn. De gaming headset voelt licht aan en beschikt over veel draagcomfort.

Deze gaming headset is bedraad waarbij de volumeknop handig in de kabel is weggewerkt. Het geluid is helder waarbij de bastonen wel wat achterblijven. Gebruik je de headset om een film te kijken dan kan je de microfoon eenvoudig verwijderen.

De gaming headset is snel op de controller van een Playstation of aan een Xbox One aan te sluiten met een los verkrijgbare Ear Force audio controller. Voor gebruik op een Pc-gebruik je een splitter om de microfoon te laten werken.

 

Voordelen:

 1. Uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.
 2. Stevige kwaliteit.
 3. Goede pasvorm.

 

Nadelen:

 1. Bastonen zijn wat minder aanwezig.
 2. Bekabeling komt uit beide oorschelpen.
 3. Geluidsisolatie van omgevingsgeluiden kan beter.

Kotion Each G2000 gaming headset

Kotion each g2000 | Gaming headset | PrijsKrijger

met de Kotion Each G2000 haal je een vriendelijk geprijsde gaming headset in huis met een opvallende uitstraling. De oordoppen vallen geheel om de oorschelpen voor een betere geluidsisolatie en zijn bovendien gemaakt van zachte materialen om het draagcomfort te verhogen.

De gaming headset is geschikt voor alle grote gaming platforms en geeft het geluid in stereo weer. Technieken zoals bas resonantie en ruisonderdrukking verhogen de kwaliteit van het geluid. De microfoon staat wat ver van de mond waardoor duidelijk praten noodzakelijk is.

Aansluiten van de gaming headset gebeurd door middel van een kabel met een lengte van 2,2 meter. Opvallend is het gebruik van blauwe led-verlichting in de oorschelpen waardoor deze gaming headset, zeker in het donker, extra op zal vallen.

 

Voordelen:

 1. Goede kwaliteit voor een lage prijs.
 2. Volume te bedienen via knop in het snoer.
 3. Opvallend uiterlijk.

 

Nadelen:

 1. Microfoon staat wat ver van de mond.
 2. Geluidsisolatie mag beter.
 3. Volumeknop tijdens het gamen wat lastig aan te passen.
GamesGames

Trust GXT 310 gaming headset

Trust gxt 310 | Gaming headset | PrijsKrijger

De Trust GXT 310 radius is een allround gaming headset die geschikt is voor alle consoles en PC. Zoals bij meer producten van Trust krijg je een goed werkende gaming headset voor een absoluut concurrerende prijs.

De gaming headset is voorzien van zachte comfortabele oorkussens en een goed passende hoofdband. Hierdoor zal de headset ook tijdens lange gamesessies niet gaan irriteren.

De microfoon is verstelbaar en kan worden weggedraaid als je niet gaat gamen. Geluiden komen door in stereo en geven een prima geluidskwaliteit voor een gaming headset in deze prijsklasse.

Deze gaming headset is voorzien van 1 meter kabel voor gebruik bij een console en heeft een extra verlengkabel voor gebruik bij een PC of laptop. Helaas ontbreekt een volumeregelaar op de kabel waardoor het volume via de pc of console moet worden aangepast. Hierdoor moet je extra handelingen uitvoeren wat niet lukt als je midden in een gamesessie zit.

 

Voordelen:

 1. Absoluut lage prijs voor een gaming headset.
 2. Prima draagcomfort.
 3. Microfoon eenvoudig te verwijderen.

 

Nadelen:

 1. Kwaliteit microfoon is wat matig.
 2. Volume aanpassen is omslachtig.
 3. Bij grote oren kunnen de oorschelpen wat knellen.
GamesGames

Wat is een gaming headset?

Een gaming headset is altijd voorzien van een microfoon waardoor gamers tijdens het spel met elkaar kunnen communiceren. Ga je op zoek naar een gaming headset dan zijn onderstaande vragen van belang:

 • Gebruik je de gaming headset voor een computer, console zoals de Playstation of Xbox, of een ander platform.
 • Kies je voor een gaming headset met of zonder bedrading.
 • Blijft de gaming headset comfortabel in gebruik bij langdurige gamesessies.
 • Welke soorten weergavemogelijkheden bidt de gaming headset.
 • Beschikt de gaming headset over extra functies.

Hoe kies je de beste gaming headset?

Met bovenstaande vragen krijgt de gamer een beeld waaraan een gaming headset aan moet voldoen. Kijken we dieper op deze vragen dan zijn er veel verschillen zichtbaar.

Bepaal je platform

Een gamer zal zijn gaming headset gebruiken op het platform waarop hij zijn game speelt. Niet iedere platform ondersteunt alle mogelijke functies zoals surround sound of dimensionaal geluid.

Dit komt omdat niet alle apparaten de software ondersteunen die deze functies mogelijk maken. De meeste gaming headsets maken gebruik van een 3.5 mm aansluiting. Mocht de plug niet passen dan zijn er verlooppluggen verkrijgbaar.

Bedraad of draadloos

Draadloze gaming headsets worden steeds populairder. Ze zijn duurder dan een bedrade headset en beide soorten hebben hun eigen voor- en nadelen.

Een bedrade gaming headset is plug en play dus altijd direct te gebruiken. In de meeste gevallen zijn ze lichter dan een draadloos exemplaar. Wel is de bewegingsruimte beperkt door de lengte van de kabel en zijn kabels kwetsbaar voor kabelbreuk of slijtage.

Een draadloze gaming headset maakt gebruik van een laadstation om het signaal door te geven. Hierdoor is er sprake van veel bewegingsvrijheid. De gamer moet wel het vermogen van de accu in de gaten houden en in veel gevallen zijn draadloze headsets platform specifiek, dus niet voor alle apparaten geschikt.

Comfort is belangrijk

Een serieuze gamer zal vaak urenlange gamesessies houden. De gaming headset moet niet alleen een uitstekende geluidsweergave hebben, maar ook comfortabel blijven aanvoelen.
Er zijn een paar elementen die je bij je beslissing kan meenemen.

Comfort is afhankelijk van verschillende factoren waarvan de hoofdband de belangrijkste is. De hoofdband draagt het gewicht van de gaming headset waardoor het stevig moet aanvoelen zonder dat druk geeft op het hoofd of oren. Een goede gaming headset is naar eigen voorkeur in te stellen om optimale comfort te krijgen.

Oorschelpen

Bij de keuze van een gaming headset zijn er twee zaken belangrijk als het gaat om de oorschelp. Is het een open of gesloten oorschelp en van welk materiaal is de gaming headset gemaakt.

Bij een open oorschelp is het oor niet volledig afgesloten. Dit geeft vaak een betere akoestiek en ze zijn bij warm weer comfortabeler om te dragen. Wel lekken ze meer geluid waardoor mensen in de omgeving toch geluid kunnen horen.

Met een gesloten oorschelp ben je letterlijk afgesloten van de omgeving. Vooral de bastonen in geluiden komen sterker door. Bij een intense gamesessie kunnen ze wel warm aanvoelen.

Oorschelpen zijn vaak bekleed met stoffen of imitatieleer. Stof ademt beter, maar leer geeft meer isolatie en minder slijtage. Bij duurdere gaming headsets is de oorschelp voor een betere pasvorm gevuld met memory foam.

Gewicht

Lichtgewicht gaming headsets zijn over het algemeen comfortabel om te dragen. Dit kan soms ten koste gaan van de kwaliteit van gebruikte materialen. Duurdere lichte gaming headsets maken bijvoorbeeld gebruik van aluminium.

Geluidsweergave

Welke soorten geluidsweergave kan de gaming headset aan? Bijna alle modellen zijn geschikt voor stereo weergave. Deze headsets geven minder goed weer waar geluiden in de game specifiek vandaan komen.

Virtueel Surround sound simuleert softwarematig 7 geluidskanalen. De richting van een geluid zal zo beter hoorbaar zijn en het geeft de gamer een ruimtelijk gevoel. Per game moeten de audio-instellingen softwarematig worden ingesteld.

Dimensionaal geluid is de nieuwste ontwikkeling. Dit geluid is nog nauwkeuriger dan surround sound. Helaas ondersteunt niet iedere game deze optie.

Communicatie

Met een gaming headset communiceer je online vrienden of teamleden. Behalve een duidelijk geluid zijn de headsets voorzien van een mute functie om het geluid snel te kunnen uitzetten.

Daarnaast zal een goed exemplaar beschikken over noise canceling. Deze techniek zorgt ervoor dat teamleden de geluiden van jouw toetsen niet zullen horen.

Voor welke gaming headset ga jij?

Gaming headset zijn verkrijgbaar is verschillende soorten en prijsklasse. Voor iedere gamer is er wel een gaming headset naar voorkeur verkrijgbaar.

Duurdere exemplaren geven vaak, maar niet altijd, een beter geluid en geluidsisolatie. Ze ondersteunen vaak ook de nieuwste beeldtechnieken zoals dimensionaal geluid, maar omdat deze techniek nog niet algemeen is doorgevoerd, is het gebruik beperkt tot games waarbij deze techniek is toegepast.

In ieder geval ben je wel klaar voor de toekomst omdat geluid in een game een steeds grotere rol gaat spelen. Vooral bij shooters is het belangrijk om op tijd en precies te kunnen horen waar de geluiden van tegenstanders vandaan komen.

Sommige gaming headsets ondersteunen niet ieder platform of geluidsweergave. Zo kan een headset bij een PC surround sound geven, maar op een console beperkt zijn tot stereo. Hou hier dus rekening mee voor aanschaf van je gaming headset.

Het draagcomfort is zeer belangrijk, Na een urenlange gamesessie mag de gaming headset niet gaan irriteren omdat dit de concentratie zal verstoren. Sommige materialen ‘ademen’ waardoor je oorschelp niet zal oververhitten in het heetst van de strijd.

Het optimale gewicht van een gaming headset is zeer persoonlijk. Ga je voor een licht exemplaar of wil je graag een gaming headset die je goed aanvoelt. Geluidsisolatie is belangrijk om storende omgevingsgeluiden tegen te houden, maar ook om te voorkomen dat andere personen last krijgen van geluid dat ondanks de gaming headset toch te horen is.

Speel je veel online of met vrienden dan is de kwaliteit van de microfoon van belang. Anderen moeten je goed kunnen verstaan zonder overbodige geluiden mee te krijgen.

Draadloze gaming headsets geven veel bewegingsvrijheid, maar weken met een accu die wel leeg kan raken. Bedrade exemplaren kunnen slijten of last krijgen van breuk, maar zijn vaak wel voorzien van een ingebouwde mogelijkheid om volume aan te passen.

Kortom, er is heel veel keuze aan vorm, techniek, prijs en mogelijkheden. Als je voor jezelf bepaald waar de behoefte liggen dan zal de juiste gaming headset zeker beschikbaar zijn.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn

Gerelateerde blogs

Gaming muis | PrijsKrijger
Gaming muis

Top 5 bedrade gaming muizen

Informatica-puristen zullen je vertellen dat niets kan tippen aan een bedrade gaming muis als het gaat om betrouwbaarheid en prestaties. Zelfs esports-professionals zijn het erover

Lees verder »
Gaming muis | PrijsKrijger
Gaming muis

Top 5 stille gaming muizen

Voor een ultieme game-ervaring moet het belang van een goede muis niet onderschat worden. De invloed op je reactiesnelheid, de aanwezigheid van extra stille knoppen

Lees verder »
Gaming muis | PrijsKrijger
Gaming muis

Top 5 beste trust gaming muizen

Het Europese merk Trust staat vooral bekend om zijn goedkope pc-accessoires een aantal minder interessante producten. Trust Gaming is echter allesbehalve saai en brengt producten

Lees verder »